Пропустити навігацію

Інформація про проведені контрольні заходи за 2018 рік

Одним із основних завдань Пенсійного фонду України є контроль за додержанням законодавства у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування. Контроль здійснюється фахівцями відділів контрольно-перевірочної роботи управління внутрішнього аудиту та фінансового контролю головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області (далі – фахівці відділів КПР) шляхом проведення перевірок та складання актів за їх результатами.

Так, протягом 2018 року здійснено 6393 контрольно-перевірочних заходи, у тому числі: перевірки документів, наданих для призначення (перерахунку) пенсії – 5120, позапланові перевірки суб’єктів господарювання за їх заявою – 1113, перевірки з питань цільового використання коштів Пенсійного фонду України – 146 та 14 перевірок з питань повноти та своєчасності сплати збору при набутті права власності на легкові автомобілі.

Найбільшу питому вагу у роботі фахівців відділів КПР займає реалізація державної політики з питань пенсійного забезпечення, а саме 80% складають перевірки обґрунтованості поданих документів, які дають право на пенсію або впливають на її розмір. В 949 випадках виявлено розбіжності між бухгалтерськими документами про нарахований заробіток та стаж роботи та довідками, які видані посадовими особами підприємств.

Суттєву частку порушень, які фахівці Пенсійного фонду виявляють під час перевірки достовірності формування та подання відомостей про застрахованих осіб це помилки в реєстраційному номері облікової картки платника податків застрахованих осіб, а саме 70%.

Під час заходів фахівці відділів КПР в межах своїх повноважень надають консультативно–роз’яснювальну роботу щодо виправлення помилок встановлених в ході перевірок. По всіх випадках виявлені порушення усунуті.

1 8 1024x591 - Інформація про проведені контрольні заходи  за 2018 рік

background Layer 1