Пропустити навігацію

Звіт про виконання заходів визначених Антикорупційною програмою Пенсійного фонду України на 2018 рік органами Пенсійного фонду України в Луганській області за 2018 рік

п/п

Заходи щодо усунення (мінімізації) корупційного ризику Строк

виконання

заходу

Відповідальні за виконання Інформація про виконання
   
    1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Впровадження в управліннях стандартів, визначених Положенням про організацію прийому та обслуговування осіб, які звертаються до органів Пенсійного фонду України, затвердженим постановою правління Пенсійного фонду України від 30 липня 2015 року № 13-1, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 18 серпня 2015 року за № 991/27436 (із змінами)

 

І півріччя Нікітіна Т.А.,

Приймак Е.Д.,

Саєнко О.С.,

Селівьорстова Ю.А., начальники  підпорядкованих управлінь

Приміщення органів Фонду області, в яких здійснюється прийом та обслуговування громадян, відповідають вимогам пожежної безпеки та санітарно-гігієнічним нормам. Для інвалідів та інших маломобільних груп населення вхід у більшості приміщень обладнаний пандусом та кнопкою виклику, тактильними піктограмами шрифтом Брайля.

В 9-ти підпорядкованих управліннях органів Пенсійного фонду Луганської області, які займаються прийомом та обслуговуванням громадян, встановлено відеоспостереження.

В головному управлінні прийом громадян відбувається в залі обслуговування за принципом «єдиного вікна», обладнаний відео фіксацією, в якому спеціалісти відділів ведуть прийом громадян.

2. Провести оцінку якості роботи підпорядкованих управлінь щодо обслуговування осіб, які звертаються до органів Пенсійного фонду України в Луганській області Протягом року Баранов П.В.

Нікітіна Т.А.,

Вещунова В.М.,

Сіроштан Н.Є.

Аудит оцінки якості роботи щодо прийому і обслуговування осіб, які звертаються до органів Пенсійного фонду України, проведено  у всіх  підпорядкованих управліннях Фонду області.

З  метою вивчення думки про якість та оперативність обслуговування громадян під час  звернення  до органів Пенсійного фонду України в Луганській області, або в рамках телефонної розмови, в серпні місяці проведено анкетування відвідувачів органів Фонду. Всього опитано 834 особи, із них: пенсіонери – 579,  підприємці -68,  робітники-108,  інші  -79 осіб.  Аналіз анкет засвідчує позитивну роботу пенсійників області.

3. Впровадження інструментів аудіо- та відео фіксації процесів обслуговування

 

 

 

липень

 

 

Нікітіна Т.А.,

Яценко О.А.

Саєнко О.С.

начальники  підпорядкованих управлінь

Впровадження систем відеофіксації прийому громадян спеціалістами органів Фонду в Луганській області здійснено в головному управлінні та всіх підпорядкованих управліннях органів Пенсійного фонду України в Луганській області.

 

4. Забезпечити проведення в територіальних органах Пенсійного фонду України в Луганській області контрольних заходів щодо стану реалізації завдань по усуненню (мінімізації) корупційних ризиків, пов’язаних з недоброчесною поведінкою посадових осіб при виконанні посадових обов’язків. протягом року Баранов П.В.

Вещунова В.М., керівники самостійних структурних підрозділів головного управління, начальники  підпорядкованих управлінь

 

 

 

 

Проведено дослідження стану організації роботи по дотриманню антикорупційного законодавства в Марківському та Старобільському об’єднаному управлінні. За результатами перевірки зроблено висновки та надано рекомендації.

Проведено тематичну перевірку стану організації роботи по дотриманню антикорупційного законодавства в управлінні Пенсійного фонду України в  Попаснянському районі Луганської області.

Здійснено три тематичні перевірки стану організації правової роботи в управліннях Фонду області під час яких проведено контрольні заходи щодо стану реалізації завдань по усуненню (мінімізації) корупційних ризиків, пов’язаних з недоброчесною поведінкою посадових осіб при виконанні посадових обов’язків.

В управліннях Фонду області ведеться контроль звернення близьких осіб з питань призначення (перерахунку) пенсій.

 5. Розширення та розвиток дистанційних форм надання послуг через Контакт-центр Пенсійного фонду України, за “гарячими” телефонними лініями органів Пенсійного фонду України в Луганській області, шляхом консультування засобами електронної пошти, через сторінки органів Пенсійного фонду у соціальних мережах, іншими засобами комунікації через ІР-мережі та засобами мобільного зв’язку.

 

грудень Нікітіна Т.А.,

Яценко О.А.,

Саєнко О.С. ,

начальники  підпорядкованих управлінь

Продовжується роз’яснювальна робота з громадянами щодо можливостей отримання дистанційних форм надання послуг. Розміщено 97 інформаційних матеріалів в друкованих виданнях, проведено 362 виступи в трудових колективах, пролунало 243 виступи на радіо, розглянуто питання на 172 семінарах, виготовлено 34257 буклетів. Крім того, надаються роз’яснення засобами Skype-зв’язку та на офіційних сторінках соціальних мереж. На кінець 2018 року на web-порталі зареєстровано 59292 користувача, в т.ч. за період з січня по грудень – 27321 особа.

Керівництвом органів Пенсійного фонду області проведено 195 телефонних прямих «гарячих ліній», на яких отримали консультації з пенсійних питань 1,5 тис. дозвонювачів. Протягом робочого часу в управліннях Фонду області функціонують телефони «гарячої лінії», на які звернулось 56,3 тис. громадян.

6. Запровадити надання через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України послуг:

– замовлення та отримання в електронному вигляді довідок та/або  витягу з відомостей реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування (далі – РЗО) з використанням перевірочних кодів (для користувачів, які зареєстровані на веб-порталі та ідентифіковані за допомогою електронного цифрового підпису);

– замовлення послуги інформування за допомогою СМС-повідомлення, електронної пошти.

липень Приймак Е.Д.,

Саєнко О.С.,

Яценко О.А.,

начальники  підпорядкованих управлінь

Послуга замовлення та отримання в електронному вигляді довідок та/або витягу з відомостей реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування (далі – РЗО) з використанням перевірочних кодів (для користувачів, які зареєстровані на веб-порталі та ідентифіковані за допомогою електронного цифрового підпису) запроваджено Фондом з серпня поточного року.

На кінець року в підсистемі «Звернення» зареєстровано 31760 заяв громадян щодо надання згоди на інформування.

Розпочато широку інформаційно-роз’яснювальну роботу серед отримувачів пенсійних виплат та застрахованих осіб. Так, виготовлено 1700 інформаційних листів/буклетів щодо можливості отримання інформаційних повідомлень для розміщення їх на віддалених робочих місцях та агентських пунктах, опубліковано 87 матеріалів на офіційних сторінках соціальних мереж та друкованих виданнях, розміщено на інформаційних стендах. Про можливість підключення до зазначеного сервісу громадян області проінформовано при проведенні 197 заходів (зустрічі з населенням, трудовими колективами та ін.)

2

 

 

 

 

 

 

 

 

Забезпечити проведення контрольних заходів щодо правомірності рішень про поновлення та виплату пенсій за минулі періоди одержувачам пенсій з числа внутрішньо переміщених осіб та моніторинг їх результатів грудень Нікітіна Т.А.,

Вещунова В.М.,

Яценко О.А.,

Саєнко О.С., Юртина Л.П.

В червні місяці проведено тематичну перевірку стану роботи щодо взяття на облік пенсійних справ ВПО в Старобільському ОУПФУ. Надано пропозиції щодо усунення виявлених недоліків.

Аудиторське дослідження з вказаного питання проведено під час комплексного аудиту в Старобільському ОУПФУ. Не правомірно прийнятих рішень про поновлення та виплати пенсій за минулі періоди не встановлено.

Ведеться щотижневий моніторинг інформації про взяття на облік та забезпечення виплат внутрішньо переміщеним особам в органах Фонду.

 

3 Підготувати пропозиції щодо розробки нормативів оцінювання діяльності посадових осіб, які беруть участь у перевірках суб’єктів системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування. грудень Баранов П.В.,

Вещунова В.М.,

керівники самостійних структурних підрозділів головного управління

Обговорювалися пропозиції щодо розробки нормативів оцінювання діяльності посадових осіб, які беруть участь у перевірках суб’єктів системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування.
4 Провести дослідження соціально-психологічного клімату в трудових колективах органів Пенсійного фонду України в Луганській області відповідно до Плану заходів з реалізації Стратегії розвитку і зміцнення кадрового потенціалу органів Пенсійного фонду України у 2016-2018 роках, затвердженого наказом Пенсійного фонду України від 30 вересня 2016 року № 132

 

протягом року

 

Омельченко Н.О.,

начальники  підпорядкованих управлінь

 

Проведено дослідження соціально-психологічного клімату в трудових колективах головного та підпорядкованих управлінь.

Мета дослідження – розкриття особливостей прояву соціально-психологічного клімату в трудовому колективі.

В ході дослідження проанкетовано 90 державних службовців головного управління та 498 державних службовців підпорядкованих управлінь.

За результатами дослідження за методикою    Л.М.Карамушки «Аналіз та оцінка соціально-психологічного клімату в колективі» (для дослідження рівня сприятливості соціально-психологічного клімату трудового колективу), визначено:

1. По головному управлінню загальна оцінка соціально-психологічного клімату в колективі ближче до максимальної (показник 0,9), що свідчіть про сприятливий мікроклімат. Аналіз показників орієнтації членів колективу на справу та на людей показав високий рівень цих показників (0,89 та 0,92 відповідно), що свідчить про сприятливе налаштування на виконання роботи та бажання працювати для вирішення виникаючих проблем разом.

2. По підпорядкованим управлінням загальна оцінка  соціально-психологічного клімату в колективі вище середньої (показник 0,7), що свідчіть про сприятливий мікроклімат. Аналіз показників орієнтації членів колективу на справу та на людей показав, що рівень цих показників віще середнього (0,63 та 0,77 відповідно), що свідчить про загальне сприятливе налаштування на виконання роботи та дружні взаємовідносини в колективі.

В листопаді 2018 року додатково проведено дослідження в управлінні пенсійного забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій громадян, результати узагальнені фахівцями Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля.

З метою об’єктивної оцінки дотримання керівництвом головного управління та підпорядкованих управлінь Пенсійного фонду України в Луганській області Правил етичної поведінки державних службовців проведено анкетування. За результатами анкетування майже  90 % опитаних вважають що керівництво головного управління дотримується етичних норм поведінки, ввічливості та культури спілкування з підлеглими.

Також проведено анкетування державних службовців Старобільського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області,  майже  80% опитаних вважають що керівництво управління дотримується етичних норм поведінки та культури спілкування з підлеглими.

5 Запровадження регламентів взаємодії між уповноваженими підрозділами (особами) з питань запобігання та виявлення корупції і службами управління персоналом органів Фонду при здійсненні контролю за своєчасністю подання суб’єктами декларування декларацій та при проведенні спеціальних перевірок до 1 липня Баранов П.В.,

Вещунова В.М.,

Омельченко Н.О.,

Тріфонова Н.С.

начальники  підпорядкованих управлінь

Наказом головного управління від 03.04.2018 №297 «Про організацію перевірки факту подання декларації та проведення спеціальних перевірок в головному управлінні Пенсійного фонду України в Луганській області» визначено взаємодію між головним спеціалістом з питань запобігання та виявлення корупції і службою персоналу головного управління з метою своєчасної перевірки факту подання суб’єктами декларування декларацій та організації проведення спеціальних перевірок.
6 Запровадити щоквартальний моніторинг дотримання органами Пенсійного фонду України в Луганській області порядку перевірки факту подання суб’єктами декларування декларацій та своєчасності повідомлення Національного агентства з питань запобігання корупції про випадки неподання чи несвоєчасного подання таких декларацій липень Баранов П.В.,

Вещунова В.М.,

Тріфонова Н.С.,

начальники  підпорядкованих управлінь

Ззапроваджено щоквартальну звітність стосовно проведення перевірок факту подання суб’єктами декларування декларацій відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» (наказ головного управління від 09.07.2018 №415).

Про  факти неподання/несвоєчасного подання повідомлено Національне агентство з питань запобігання корупції, відповідно до вимог чинного законодавства.

Запроваджено індивідуальне письмове інформування працівників органів Фонду в Луганській області, які припиняють діяльність пов’язану з виконанням функцій держави, про вимоги законодавчих та нормативних актів щодо термінів подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

7 1. Впровадження моніторингу з дотримання вимог законодавчих та нормативних актів щодо організації проведення спеціальних перевірок стосовно осіб, які претендують на зайняття посад, які передбачають зайняття відповідального або особливо відповідального становища. липень Баранов П.В.,

Вещунова В.М.,

Тріфонова Н.С.,

начальники  підпорядкованих управлінь

Запроваджено щоквартальний моніторинг з дотримання вимог законодавчих та нормативних актів щодо організації проведення спеціальних перевірок відповідно до ЗаконуУкраїни «Про запобігання корупції», який надається до Пенсійного фонду України (наказ головного управління від 06.04.2018 №311).

У звітному періоді проведено чотири перевірки стосовно осіб, які претендували на зайняття посад, які передбачають зайняття відповідального або особливо відповідального становища.

2. Підготовка роз’яснень, підпорядкованим управлінням Пенсійного фонду України  в Луганській області щодо застосування законодавчих та нормативних актів при проведенні спеціальних перевірок стосовно осіб, які претендують на зайняття посад, які передбачають зайняття відповідального або особливо відповідального становища. серпень,

листопад

Баранов П.В.,

Вещунова В.М.,

Тріфонова Н.С.,

Ведеться інформаційно -роз’яснювальна робота в головному та  територіальних управліннях Фонду щодо застосування законодавчих та нормативних актів при проведенні спеціальних перевірок.
8 Провести аналіз повноти відшкодування виявлених в ході аудитів та інших контрольних заходів незаконних витрат та усунення допущених  порушень До 10 числа місяця, наступного за звітним кварталом Вещунова В.М.,

Неділько К.М.,

начальники  підпорядкованих управлінь

Щоквартально проводився аналіз та готувалисяся звіти «Про результати аудиторських досліджень в органах Пенсійного фонду України Луганської області у 2018 році»  та «Інформація про стан надходження коштів за результатами аудиторських досліджень та інших контрольних заходів, проведених до 2018 року».

Станом на 01.01.2018 залишок невідшкодованих коштів становив 313,78 грн. У звітному періоді поточного року в ході аудиту виявлено фінансових порушень на загальну суму 8650,98 грн, з яких: 5406,89 грн – порушення, що не призвели до втрат, 3244,09 грн – порушення, що призвели до втрат збитків (фінансових ресурсів) .

Станом на 01.01.2019 виявлені в ході аудитів незаконні витрати усунені згідно зазначених термін виконання.

9 Провести дослідження результатів роботи підпорядкованих управлінь Пенсійного фонду України в Луганській області щодо оптимізації видатків, пов’язаних з утриманням службових приміщень, та витрат на  експлуатаційні послуги.

Забезпечити моніторинг результатів досліджень та усунення виявлених порушень та недоліків.

грудень Вещунова В.М.,

Юртіна Л.П.,

Сіроштан Н.Є.

начальники  підпорядкованих управлінь

Дослідження проведено в чотирьох об’єднаних управліннях області. Порушень не виявлено.

При проведеннні 5 інших контрольних заходів за темою «Ефективність управління державним майном та збереження матеріальних активів» в підпорядкованих управліннях, було досліджено питання оптимізації видатків, пов’язаних з утриманням службових приміщень, та витрат на  експлуатаційні послуги.   Порушень не виявлено.

Орендовані площі приміщень скорочено на 277,97 м2.

10 Користування під час визначення характеристик предметів закупівлі примірними специфікаціями у сфері публічних закупівель.

Застосування електронної системи публічних закупівель під час здійснення закупівель, вартість яких не перевищує 200 тис. грн. для товарів і послуг та 1,5 млн. грн. – для робіт.

Забезпечення в установленому порядку оприлюднення інформації про публічні закупівлі та використання коштів Пенсійного фонду України, передбаченої законодавством.

Протягом року Баранов П.В.,

Селівьорстова

Ю.А.

Юртіна Л.П.

Сіроштан Н.Є., начальники  підпорядкованих управлінь

Головним управлінням Пенсійним фондом України в Луганській області у порядку та за процедурами, передбаченими Законом України «Про публічні закупівлі», укладено 2 договори на загальну суму 1575,6 тис. грн. (2 процедури відкритих торгів).

Організовано проведення 2 процедур закупівлі.

Економія склала 165,7 тис. грн. (9,5 % очікуваної вартості), у тому числі за відкритими торгами 165,7 тис. грн. (9,5 %).

Також організовано і проведено 1 переговорну процедуру на суму 45000,00 тис грн. на забезпечення потреб головного управління в 2019 році.

Інформація щодо проведення процедур закупівель оприлюднена на веб-порталі Уповноваженого органу у порядку та строки, визначені Законом.

За результатами 7 допорогових процедур, проведених в електронній системі, укладено 7 договорів на загальну суму 451,6 тис. грн.

Інформація про річний план закупівель оприлюднена на Єдиному державному веб-порталі відкритих даних.

У 2018 року підпорядкованими управліннями Фонду області було укладено 21 договір за результатами застосованих 24 надпорогових процедур закупівель на загальну суму 95,8 млн грн. (переважно переговорні процедури щодо закупівель послуг з виплати та доставки пенсій їх одержувачам, 6 процедур відкритих торгів). Економія склала 5,3 млн. грн. (5,3% очікуваної вартості).

background Layer 1