Пропустити навігацію

Інформація про підсумки роботи служб управління персоналом за 2018 рік

Головне управління Пенсійного фонду України в Луганській області за результатами узагальнення підсумків роботи служб управління персоналом за 2018 рік, на виконання Плану заходів з реалізації Стратегії розвитку і зміцнення кадрового потенціалу органів Пенсійного фонду України у 2016-2018 роках (далі – План), затвердженого наказом Пенсійного фонду України від 09.09.2016 № 132 та наказу головного управління від 15.09.2016 № 150 повідомляє.

В системі Пенсійного фонду області станом на 01.01.2019 функціонує 17 управлінь, з них 1 головне управління, 6 об’єднаних управлінь, 3 управління в містах, 4 – в районах, 3 управління в районах у містах.

Штатна чисельність працівників органів Пенсійного фонду області складає 1050 штатних одиниць, фактично працює 727 осіб.

Укомплектованість кадрами –69,2 %, у тому числі:

головне управління – 79,9 %,

по управліннях в районах – 48,2 %,

по управліннях в містах – 75,9 %,

по управліннях в районах у містах – 0,0 %,

по об’єднаним управлінням – 81,8 %.

Найнижчий відсоток укомплектування в управліннях Пенсійного фонду України в Попаснянському районі (74,0 %) та Станично-Луганському районі (79,5 %), Старобільському об’єднаному управлінні (87,1 %).

В органах Фонду області працює 682 державних службовців, з них 76 осіб (11,1 %) – чоловіки, 606 осіб (88,9 %) – жінки, а також 45 осіб (6,2 % від загальної фактичної чисельності працівників органів Фонду), які є службовцями і робітниками.

Співвідношення за віком чоловіки/жінки (державних службовців) серед працюючих наступне:

Вік чоловіків жінок
до 35 років 41 54,0 % 172 28,4 %
36 – 45 років 26 34,2 % 189 31,2 %
46 – 55 років 6 7,9 % 191 31,5 %
56 – 60 років 3 3,9 % 52 8,6 %
60 років і старші 0 0 2 0,3 %

Серед керівників органів Фонду області ступінь вищої освіти не нижче магістра мають 177 осіб (99,4 %), ступінь вищої освіти не нижче молодшого бакалавра –
1 особа (0,6 %), ступінь вищої освіти не нижче бакалавра – жодного керівника.

Серед інших державних службовців органів Фонду області ступінь вищої освіти не нижче магістра мають 420 осіб (83,3 %), ступінь вищої освіти не нижче бакалавра – 53 особи (10,5 %), ступінь вищої освіти не нижче молодшого бакалавра – 31 особа (6,1 %), професійно-технічну – 1 особа (0,1 %).

На цей час ступінь магістра в сфері публічного управління та адміністрування мають 52 особи.

Призначення на посади державних службовців в органах Фонду області здійснювалось за конкурсом (призначено 111 державних службовців) та за переведенням (10 державних службовців).

Станом на 01.01.2019 кількість вакантних посад в територіальних управліннях Фонду складає 323 одиниці, з яких 93 – посади в діючих управліннях.

За 2018 рік в органах Фонду області проведено конкурсів на зайняття посад державної служби категорії «Б» – 38 (в т. ч. в головному управлінні – 13), категорії «В» – 238 (в т. ч. в головному управлінні – 40), з них повторних – 54.

Середній коефіцієнт плинності кадрів в органах Фонду становить 17,9 % (за 2017 рік – 77,3 %). Вище середньообласної плинність кадрів в Біловодському об’єднаному управлінні (24,6 %), управлінні Пенсійного фонду України в
м. Сєвєродонецьку (22,6 %), управлінні Пенсійного фонду України в Попаснянському районі (18,9 %) та Старобільському об’єднаному управлінні (18,9 %). Немає плинності кадрів в Марківському об’єднаному управлінні. За різними підставами було звільнено 130 працівників (за власним бажанням, за угодою сторін, за переведенням).

Продовжено роботу по виконанню вимог Закону України “Про очищення влади”. Станом на 1 січня 2019 року з 778 працівників системи Пенсійного фонду області 752, або 96,7 % пройшли перевірку достовірності відомостей щодо застосування заборон, передбачених цим Законом.

Здійснено моніторинг застосування дисциплінарних стягнень та аналіз обставин вчиненнядисциплінарного проступку державними службовцями Фонду з метою упередження аналогічних порушень в майбутньому.

За 2018 рік до державних службовців органів Фонду області застосовано за рішенням суб’єкта призначення з урахуванням пропозицій дисциплінарних комісій 4 дисциплінарні стягнення, а саме: 2 – зауваження (Старобільське об’єднане управління та управління в Станично-Луганському районі) та 2 догани (Біловодське об’єднане управління та управління в Станично-Луганському районі).

Службами управління персоналом забезпечувалася організація роботи щодо підвищення рівня професійної компетентності державних службовців.

За звітний період підвищення кваліфікації пройшли 82 державних службовця системи Фонду області шляхом:

професійних програм в Харківському регіональному інституті державного управління Національної Академії Державного управління при Президентові України 15 державних службовців;

за програмами тематичних короткотермінових семінарів та тренінгів – 52 державних службовця, з яких 30 – прийняли участь в семінарах-нарадах на базі навчально-методичного центру Державного підприємства “Інформаційний центр персоніфікованого обліку Пенсійного фонду України”, в тому числі 2 державних службовця вперше призначених на державну службу;

проходження стажування з відривом від служби для 2 державних службовців підпорядкованих управлінь.

Проведений щорічний Всеукраїнський конкурс “Кращий державний службовець”, що є підвищенням кваліфікації за програмами самоосвіти, в якому взяли участь 12 державних службовців Фонду.

З метою підвищення професійної компетентності державних службовців підпорядкованих управлінь організовано та проведено 9 навчальних семінарів з начальниками відділів з призначення, перерахунку та виплати пенсій, працівниками відділів контрольно-перевірочної роботи головного управління, відділів адміністрування, супроводження інформаційних систем, електронних реєстрів та захисту інформації, юридичних служб та служб персоналу.

З питань ведення електронних пенсійних справ та завершення міграції даних із АСОПД/КОМТЕХ-W до централізованої підсистеми ПВП ЕПС проведено 4 кущових навчальних заняття для представників управлінь області.

Під час семінару з працівниками служб персоналу управлінь Фонду області в березні 2018 року проведено тестування в частині знання законодавства з питань державної служби та запобігання корупції.

В жовтні 2018 року проведено тестування начальників підпорядкованих управлінь та їх заступників в частині знання законодавства з питань державної служби та запобігання корупції та проведено онлайн – тестування 100 % працівників відділів обслуговування громадян підпорядкованих управлінь (108 державних службовців).

В жовтні – грудні 2018 року проведено оцінювання результатів службової діяльності державних службовців органів Пенсійного фонду України Луганської області відповідно до статті 44 Закону України «Про державну службу». Оцінювання пройшли 587 державних службовців категорій «Б» та «В».

З висновками щодо результатів оцінювання службової діяльності державного службовця, який займає посаду державної служби категорії «Б» або «В» ознайомлено 100 % державних службовців. Всі державні службовці отримали позитивну оцінку.

Визначено завдання та ключові показники результативності, ефективності та якості службової діяльності державних службовців головного та підпорядкованих управлінь на 2019 рік: категорія “Б” – 168 державним службовцям, в т. ч. 40 – в головному управлінні, категорія “В” – 501 державному службовцю, в т. ч. 81 – в головному управлінні.

Проведено дослідження соціально-психологічного клімату в трудових колективах головного управління та підпорядкованих управлінь шляхом анкетування.           В ході дослідження було проанкетовано 90 державних службовців головного управління та 498 державних службовців підпорядкованих управлінь.

За результатами дослідження за методикою Л.М. Карамушки «Аналіз та оцінка соціально-психологічного клімату в колективі» (для дослідження рівня сприятливості соціально-психологічного клімату трудового колективу), визначено, що в цілому в органах Фонду сприятливий мікроклімат і загальне сприятливе налаштування на виконання роботи та дружні взаємовідносини в колективі.

В листопаді 2018 року додатково проведено дослідження в управлінні пенсійного забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій громадян, результати узагальнені фахівцями Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля.

06.12.2018 на семінар-нараді з працівниками відділів обслуговування громадян підпорядкованих управлінь доцентом кафедри психології та соціології Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля О. Лосієвською проведено лекцію на тему: «Компетентнісний підхід в управління конфліктами» та розглянуто питання «Етика поведінки державного службовця».

З метою об’єктивної оцінки дотримання керівництвом головного управління та підпорядкованих управлінь Пенсійного фонду України в Луганській області Правил етичної поведінки державних службовців проводиться анкетування співробітників управлінь.

За бездоганну та ефективну державну службу в 2018 році  1 державний службовець нагороджений Грамотою Верховної Ради України, 3 – Знаком Пошани Пенсійного фонду України, 8 – Почесною Грамотою Пенсійного фонду України,
3 – цінним подарунком Пенсійного фонду України, 4 – Луганської обласної державної адміністрації та 44 державних службовців управлінь Фонду нагороджено заохочувальними відзнаками головного управління.

background Layer 1