Пропустити навігацію

Студенти Кремінського професійного ліцею довідались про важливість офіційного працевлаштування

WhatsApp Image 2019 11 13 at 12.59.14 300x233 - Студенти Кремінського професійного ліцею довідались про важливість офіційного працевлаштуванняНапередодні фахівець головного управління Пенсійного фонду України  в Луганській області Ольга Козачок зустрілась зі студентами Кремінського професійного ліцею та провела лекцію про важливість легальної зайнятості. На зустрічі були присутні понад 50 студентів, які навчаються за різними спеціальностями, та вже в наступному році займатимуться професійною діяльністю.

Студенти отримали професійні роз’яснення щодо ризиків та негативних наслідків погодження працювати без оформлення трудових відносин або отримувати заробітну плату «в конверті». Адже працівник, отримуючи нелегальну винагороду в результаті домовленості з роботодавцем, позбавляє себе соціальних виплат та гарантій, а також виявляється повністю беззахисним перед роботодавцем. Усна домовленість жодним чином не фіксується юридично, роботодавець сплачує стільки, скільки вважає за потрібне і доти, поки вважає за потрібне. Працівник не має жодних доказів на підтвердження дійсного розміру своєї заробітної плати та трудового стажу, за нього не сплачуються страхові внески, що має негативні наслідки при нарахуванні пенсії та здійсненні перерахунків пенсій у подальшому.

Також, студентів ознайомили з можливостями вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України та обговорили  переваги  і зручності користування ним.

background Layer 1