Пропустити навігацію

Інформація про контрольні заходи з питань діяльності головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області за 9 місяців 2016 року

Протягом 9 місяців поточного року відділом внутрішнього аудиту організовано та проведено за участю структурних підрозділів головного управління 59 тематичних перевірок з окремих напрямків діяльності в 15 підпорядкованих управліннях, а саме: в містах Сєвєродонецьку, Лисичанську, Рубіжному та в районах Біловодському, Марківському, Новоайдарському, Кремінському, Старобільському, Новопсковському, Міловському, Білокуракинському, Станично-Луганському, Сватівському, Попаснянському та Кам’янобрідському в м.Луганську.

За результатами перевірок з питань правильності застосування пенсійного законодавства в містах Рубіжному, Сєвєродонецьку, в Новоайдарському, Старобільському та Біловодському районах встановлено випадки порушень пенсійного законодавства, які призвели до переплат пенсій на загальну суму 8823,33 грн та недоплат на 1193,24 грн. Усі порушення відпрацьовані, станом на 01.10.2016 року відшкодовано переплат пенсій на суму 8666,25 грн,залишок – 157,08 грн.

За результатами моніторингу додержання посадовими особами антикорупційного законодавства встановлено, що інформація про порушення посадовими особами головного та територіальних управлінь Фонду вимог антикорупційного законодавства від спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції не надходила.

Фактів притягнення посадових осіб управлінь Фонду в Луганській області, уповноважених на виконання функцій держави, до адміністративної чи кримінальної відповідальності за порушення вимог чинного антикорупційного законодавства за 9 місяців 2016 року не було. Обвинувачень у вчиненні злочину у сфері службової діяльності немає.

За 9 місяців 2016 року звернення щодо можливих фактів корупційних правопорушень до управлінь Фонду не надходили. Разом з тим, до 4 осіб застосовано положення Закону України «Про очищення влади».

Протягом 9 місяців 2016 року працівниками управлінь Пенсійного фонду області подано 1026 декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру. На рівні головного та підвідомчих управлінь здійснено перевірку щодо своєчасності подання декларацій та наявність конфлікту інтересів в них.

Конфлікт інтересів у Деклараціях не виявлено. Встановлено факти неподання декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2015 рік 5 особами, які звільнились або іншим чином припинили діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави в 2015 та 2016 роках в головному управлінні та 3 особами управління у м. Алчевськ. Жодні повідомлення від цих осіб про неможливість виконати вимоги фінансового контролю, встановленого ст. 12 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» та ст. 45 і п. 2 Прикінцевих положень Закону України «Про запобігання корупції», не надходили.

Для здійснення перевірки достовірності зазначених у декларації відомостей всі Декларації направлено до органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику.

З метою формування негативного ставлення до корупції за допомогою засобів масової інформації оприлюднено 89 матеріалів (статті, роз’яснення, коментарі; проведено 294 семінари, наради, лекції тощо серед держслужбовців).

158 державних службовців головного та підвідомчих управлінь підвищили кваліфікацію з питань запобігання та протидії корупції на кафедрі державної служби, адміністрування та управління Навчально-наукового інституту публічного управління, адміністрування та післядипломної освіти ДЗ «Луганський національний університет ім. Т.Г.Шевченка».

background Layer 1