Пропустити навігацію

Про он-лайн сервіси Пенсійного фонду та актуальні питання пенсійного забезпечення – тимчасово безробітним громадянам

З метою інформування безробітних громадян про он-лайн сервіси Пенсійного фонду, роз’яснення актуальних питань пенсійного забезпечення та привернення уваги до питання легалізації трудових відносин  фахівці головного управління Фонду у Львівській області взяли участь у семінарі  для осіб, які перебувають на обліку у Львівському міському центрі зайнятості.

 

Заступник начальника управління обслуговування громадян Ірина Залога акцентувала увагу незайнятих громадян на безпосередній залежності пенсійних перспектив від нинішніх умов працевлаштування і оплати праці, оскільки страховий стаж, необхідний для реалізації права на пенсійне забезпечення, зараховується лише за умови офіційного працевлаштування і своєчасної сплати внесків у розмірі, не меншому за встановлений законодавством мінімальний. Принагідно зазначили, що вимоги до кількості років страхового стажу, необхідного для реалізації права на пенсійне забезпечення, з 1 січня цього року зросли до 26 років і продовжуватимуть зростати до 2028 року.

Головний спеціаліст відділу супроводження інформаційних систем та електронних реєстрів №1 Ірина Фарина поінформувала про можливість відстеження інформації щодо нарахованої заробітної плати, сплачених внесків та зарахованого стажу в Особистому кабінеті на Веб-порталі Пенсійного фонду, пояснила порядок реєстрації на цьому зручному електронному сервісі та закликала учасників семінару стати активними його користувачами для оперативного отримання  корисної інформації з пенсійного забезпечення.

На завершення присутнім на заході роздали інформаційні буклети.

Довідково: упродовж І півріччя п. р. фахівці головного управління провели 268 інформаційно-роз’яснювальних заходів для громадян, які перебувають на обліку в органах служби зайнятості області.

 

IMG 10f71d9fef8c789c866cae07cb924e87 V 300x225 - Про он-лайн сервіси Пенсійного фонду та актуальні питання  пенсійного забезпечення – тимчасово безробітним громадянам

background Layer 1