Пропустити навігацію

Семінар для працівників кадрової служби та бухгалтерів м. Червонограда і Сокальського району

Представники Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області взяли участь у семінарі на тему: “Деякі питання пенсійного забезпечення громадян в Україні та нові електронні сервіси Пенсійного фонду”. Захід провели для працівників кадрових служб та розрахункових відділів підприємств, установ та організацій м. Червонограда і Сокальського району у великій сесійній залі Червоноградської міської ради.

Начальник Червоноградського сервісного центру Світлана Сідельник інформувала про умови призначення пенсій за віком на пільгових умовах, порядок підтвердження спеціального трудового стажу для призначення пільгових пенсій та детально зупинилась на основних нормативних документах, які регулюють процес проведення атестації робочих місць за умовами праці. Присутні на заході також дізналися про проведені цього року перерахунки пенсій у зв’язку з підвищенням соціальних стандартів та змінами у пенсійному законодавстві.

Заступник начальника відділу супроводження інформаційних систем та електронних реєстрів № 2 Галина Почаєвець винесла на обговорення проблемні питання, які виникають при формуванні та поданні роботодавцями звітів щодо сум нарахованого єдиного внеску. У межах семінару розглянули типові помилки при формуванні звітності,  шляхи їх виправлення, акцентувавши, що оперативне виправлення помилок у звітності дає змогу уникнути неправильного нарахування соціальних виплат та пенсій.

Особливу увагу учасників семінару звернули на  електронні послуги Пенсійного фонду, створені на основі інформаційних технологій, відзначивши можливість не тільки прочитати потрібну інформацію на Вебпорталі, а й отримати довідку чи інший потрібний документ, не виходячи з дому.  Також спеціаліст Головного управління провів практичне заняття з налаштування електронного сервісу “Е – пенсія” та повідомив про можливість доступу до електронних сервісів Фонду з мобільних пристроїв за допомогою мобільного додатку “Пенсійний фонд”.

У ході семінару відбулося жваве обговорення, обмін думками та дискусії з порушених питань. Учасники семінару активно задавали питання доповідачам та отримували кваліфіковані відповіді.

Довідково: у семінарі взяли участь 56 осіб – працівників кадрових служб та розрахункових відділів підприємств, установ та організацій м. Червонограда і Сокальського району.

 

IMG e2b29550b5a4c5c9c1d95d3726423d43 V 300x154 - Семінар для працівників кадрової служби та бухгалтерів м. Червонограда і Сокальського районуIMG f9d13b1d5eb1a9a40d1fad2b6145fbb4 V 300x180 - Семінар для працівників кадрової служби та бухгалтерів м. Червонограда і Сокальського районуIMG 20191015 110055 300x288 - Семінар для працівників кадрової служби та бухгалтерів м. Червонограда і Сокальського району

background Layer 1