Пропустити навігацію

З нагоди ювілею Львівська обласна організація УТОС провела захід «Ми серед вас»

Сьогодні, 13 листопада, у Міжнародний день незрячих в приміщенні офісу Львівської обласної організації Українського товариства сліпих та спеціалізованої бібліотеки для незрячих відбувся захід «Ми серед вас». Захід, присвячений 80-річчю Львівської обласної організації Всеукраїнської організації інвалідів «Українське товариство сліпих», проходив на декількох локаціях.

На кожному з майданчиків присутні мали змогу ознайомитися з тими напрямками роботи, які проводить організація для осіб з порушенням зору. Зокрема це проведення соціально-психологічних тренінгів, заняття в кімнаті фізичної реабілітації та комп’ютерному класі, майстер-клас із виготовлення виробів з бісеру, ознайомлення з системою брайлівського письма та виставкою творчих робіт незрячих, екскурсія музеєм тифлотехніки.

З нагоди свята начальник Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області Галина Недзельська вручила подяку Львівській обласній організації  УТОС за багаторічну громадську діяльність та плідну співпрацю у вирішенні питань пенсійного забезпечення осіб з інвалідністю із вадами зору. А також побажала, щоби у серцях цієї особливої категорії громадян ніколи не згасла іскра оптимізму, натхнення та сили духу, а організації – подальшого розвитку.

Голова  правління ГО ЛОО УТОС Любов Кукуруза розповіла як живуть і сприймають світ люди, що втратили зір.

Щоби зрозуміти як жити в обмежених умовах і чому варто ставати відкритішими і добрішими до інших, в межах заходу провели експеримент серед зрячих львів’ян, зав’язавши очі, дали у руки тростину та запропонували віднайти і розпізнати предмети. Незрячою себе спробувала відчути і Галина Недзельська, одягнувши повязку на очі провела чайну церемонію та скуштувала смаколики галицьких незрячих господинь.

Окрім цього, в межах заходу у приміщенні спецбібліотеки відбувся обласний фестиваль авторської пісні та поезії.

Довідково:  Міжнародний день сліпих – всесвітня дата, покликана привернути увагу суспільства до тих, хто назавжди втратив зір. Цей день з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я щорічно відзначається 13 листопада. На Львівщині товариство сліпих налічує близько 2200 людей з вадами зору. 

 

DSC 0658 - З нагоди ювілею Львівська обласна організація УТОС провела захід «Ми серед вас»

 

DSC 0681 - З нагоди ювілею Львівська обласна організація УТОС провела захід «Ми серед вас»

 

DSC 0683 - З нагоди ювілею Львівська обласна організація УТОС провела захід «Ми серед вас»

 

DSC 0693 - З нагоди ювілею Львівська обласна організація УТОС провела захід «Ми серед вас»

 

DSC 0669 - З нагоди ювілею Львівська обласна організація УТОС провела захід «Ми серед вас»

background Layer 1