Пропустити навігацію

Про грудневий перерахунок пенсій – в ефірі Бориславського радіо

Сьогодні, 27 листопада поточного року, начальник Бориславського відділу обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області Зоряна Ткачів в ефірі радіоредакції «Слово» розповіла про перерахунок пенсій з 1 грудня у зв’язку із зміною соціальних стандартів.

Фахівчиня Фонду повідомила, що  Законом України «Про державний бюджет України на 2019 рік» передбачено підвищення з 1 грудня прожиткового мінімуму для різних груп населення, зокрема, розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, зростає з 1564,00 грн до 1638,00 гривень. Відповідно, органами Пенсійного фонду України будуть проведені перерахунки пенсійних виплат, які залежать від цього показника.

– Підвищення пенсій кожному пенсіонеру визначатимуться в індивідуальному порядку та в залежності від того, яка складова пенсійної виплати перераховуватиметься (доплата за понаднормативний стаж, доплата до мінімального розміру пенсій, підвищення або надбавки). Перерахунок буде проведено автоматизовано, тож особисто звертатись до органів Пенсійного фонду не потрібно,- наголосила Зоряна Ткачів.

Принагідно зазначила, що розмір своєї пенсійної виплати можна переглянути в «особистому кабінеті» на вебпорталі Пенсійного фонду України (для користувачів, які зареєструвались на порталі за ЕЦП чи кодом заяви, отриманим попередньо в одному з сервісних центрів Пенсійного фонду).

dodatok - Про грудневий перерахунок пенсій –  в ефірі Бориславського радіо

 

background Layer 1