Пропустити навігацію

Діалог за круглим столом провели з представниками громадських організацій Львівщини

Цими грудневими днями Україна відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю та День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Сьогодні, 3 грудня 2019 року,  за “круглим столом” у Головному управлінні Пенсійного фонду області мали нагоду зустрітись з представниками громадських організацій Львівщини, зокрема ЛОО УТОГ, ЛОО УТОС, ЛОА ВО Союз осіб з інвалідністю України, ЛМТ “Матері Чорнобиля” та ЛОО ВГО “Всеукраїнське Об’єднання Ветеранів Чорнобиля”.

У межах  заходу обговорили актуальні питання пенсійного забезпечення осіб з інвалідністю та учасників ліквідації аварії на ЧАЕС.

Начальник Головного управління Галина Недзельська розповіла про проведену роботу  в структурних підрозділах з обслуговування громадян пов’язану з покращенням доступу до послуг та підвищення їх якості для населення.

– Сьогодні органи Пенсійного фонду України взяли на себе зобов’язання щодо створення такого середовища, в якому особи з інвалідністю будуть користуватися всіма правами людини нарівні з іншими, де будуть створені всі умови, в яких кожна людина з її індивідуальними особливостями відчує себе повноправною частиною суспільства, – зазначила Галина Недзельська.

Заступник начальника Головного управління Руслана Іванкова інформувала присутніх про черговий перерахунок пенсій у зв’язку із збільшенням розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність та на конкретних прикладах продемонструвала, як змінився з 1 грудня розмір пенсії різних категорій пенсіонерів після проведеного перерахунку.

 

Результатом обговорення актуальної тематики стала домовленість про подальшу співпрацю в напрямку вирішення проблемних питань з метою підвищення якості обслуговування пенсіонерів.

 

Довідково: станом на 01.12.2019 в Головному управлінні Пенсійного фонду України у Львівській області на обліку перебуває 685,7 тис. одержувачів пенсій, з них близько 174 тис. осіб з інвалідністю, або 25% чисельності пенсіонерів.

DSC 0250 - Діалог за круглим столом провели з представниками громадських організацій Львівщини

DSC 0248 - Діалог за круглим столом провели з представниками громадських організацій Львівщини

 

DSC 0260 - Діалог за круглим столом провели з представниками громадських організацій Львівщини

 

DSC 0270 - Діалог за круглим столом провели з представниками громадських організацій Львівщини

DSC 0271 - Діалог за круглим столом провели з представниками громадських організацій Львівщини

background Layer 1