Пропустити навігацію

Соціальне партнерство у форматі круглого столу

“Права людини: загрози та виклики” – під таким девізом 10 грудня відбулося засідання “круглого столу”, приуроченого до Міжнародного дня прав людини, в якому взяли участь заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області Руслана Іванкова та представники соціальних партнерів. Організатор заходу – Об’єднання профспілок Львівщини.

Учасники «круглого столу» обговорили стан справ в Україні та Львівській області з питань дотримання трудових та соціально-економічних прав працюючих та проєкт нового Трудового кодексу України.

Поінформувавши присутніх про умови необхідні для реалізації права на пенсійне забезпечення, посадовиця Фонду зосередила увагу на складових пенсійної виплати, які впливають на отримання громадянами справедливого матеріального забезпечення після виходу на заслужений відпочинок. Наголосила на необхідності офіційного працевлаштування й контролю за сплатою роботодавцем єдиного внеску в розмірі, не меншому за мінімальний, адже тільки за таких умов відбувається зарахування страхового стажу, потрібного для призначення пенсії. Звернула увагу на доцільність завчасного набуття стажу з огляду на зростання вимог до його тривалості, необхідної для призначення пенсії. Зауважила, що тіньова зайнятість і недотримання норм законодавства про оплату праці позбавляють людей соціального захисту сьогодні та справедливого пенсійного забезпечення в майбутньому.

– Тому всі державні служби, контролюючі органи  та профспілкові організації в узгодженій взаємодії повинні докладати максимум зусиль до справи захисту прав людини праці, – підсумувала Руслана Іванкова.

Присутніх цікавили питання проведеного перерахунку пенсій у зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму з 1 грудня 2019 року  та права виходу на пенсію на пільгових умовах.

Наприкінці засідання учасники «круглого столу» визначили основні напрямки спільної роботи та ухвалили Резолюцію про недопущення обмежень прав людини.

 

DSC 0363 300x201 - Соціальне партнерство у форматі круглого столу

DSC 0371 300x179 - Соціальне партнерство у форматі круглого столу

DSC 0380 300x201 - Соціальне партнерство у форматі круглого столу

DSC 0389 1 300x188 - Соціальне партнерство у форматі круглого столу

DSC 0412 300x176 - Соціальне партнерство у форматі круглого столу

DSC 0420 300x201 - Соціальне партнерство у форматі круглого столу

 

background Layer 1