Пропустити навігацію

Журналістам телеканалу «Перший Західний» розповіли про підвищення пенсій з 1 січня

Сьогодні, 2 січня, заступник начальника Головного управління  Пенсійного фонду України у Львівській області Руслана Іванкова дала інтерв’ю телеканалу «Перший Західний» щодо змін у пенсійному забезпеченні громадян України.

Коментуючи дане питання, заступниця зазначила, що з 1 січня 2020 року для осіб, які досягли 65 років, встановлюється мінімальний розмір пенсії за віком на рівні 40 відсотків мінімальної заробітної плати, визначеної законом про Державний бюджет України на 2020 рік, за наявності у чоловіків 35 років, а у жінок – 30 років страхового стажу. Як наслідок, мінімальний розмір пенсії за віком зазначеної вище категорії осіб збільшився до 1889,20 гривень.

– У результаті перерахунку підвищені розміри пенсій отримають понад 106 тисяч пенсіонерів нашої області. Середній розмір підвищення становить 116 гривень, − повідомила Руслана Іванкова.

Крім того, розповіла про перерахунки пенсій, які очікуються упродовж року, а саме: осучаснення пенсій у березні з урахуванням  зростання споживчих цін та середньої заробітної плати, масовий перерахунок для працюючих пенсіонерів з 1 квітня та два перерахунки у зв’язку зі змінами соціальних стандартів у липні та грудні поточного року.

Також журналістів телеканалу цікавили питання щодо пенсійного віку в Україні та вимог до страхового стажу, необхідного для реалізації права на пенсійне забезпечення. 

 

DSC 0269 300x202 - Журналістам телеканалу «Перший Західний» розповіли про підвищення пенсій з 1 січня

background Layer 1