Пропустити навігацію

Найважливіше про пенсійні новації у 2020 році – в ефірі радіо FM Галичина

Сьогодні, 13 січня п. р., заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області Руслана Іванкова надала коментар радіо FM Галичина щодо змін у пенсійному забезпеченні громадян, які очікуються упродовж року.

Фахівчиня Фонду зазначила, що з 1 січня 2020 року для осіб, які досягли 65 років, встановлюється мінімальний розмір пенсії за віком на рівні 40 відсотків мінімальної заробітної плати визначеної законом про Державний бюджет України на 2020 рік, за наявності у чоловіків 35 років, а у жінок – 30 років страхового стажу.

А також розповіла про вимоги до страхового стажу, необхідного для реалізації права на пенсійне забезпечення:

Із січня 2020 року і впродовж року право на пенсію у 60 років матимуть особи, у яких не менше як 27 років страхового стажу. Це передбачено Законом України “Загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”. Право на пенсію за віком мають громадяни, які досягли пенсійного віку та набули необхідний страховий стаж.

Поряд з цим, наголосила, якщо у людини на час досягнення зазначеного пенсійного віку немає необхідного страхового стажу, вона  зможе вийти на пенсію за віком пізніше, після досягнення 63 або 65 років. Якщо людина продовжуватиме офіційно працювати та набуде необхідний страховий стаж, то пенсія може бути призначена відразу після його набуття.

У разі відсутності необхідного страхового стажу для призначення пенсії за віком після 60 та 63 років, пенсію можна отримати після 65 років. Але для цього  потрібно мати не менше 15 років страхового стажу.

DSC 0271 kopiya 300x192 - Найважливіше про пенсійні новації у 2020 році – в ефірі радіо FM Галичина

background Layer 1