Пропустити навігацію

З нагоди Дня Соборності у Львові вшанували борців за українську державність

22 січня українці щорічно відзначають День Соборності – свято народної єдності, встановлене у честь проголошення Першої Незалежності та Акту злуки УНР і ЗУНР.

За традицією, сьогодні, на Личаківському кладовищі вшанували героїв України, активістів, учасників Революції Гідності, воїнів АТО (ООС), які віддали життя за те, щоб Україна була єдиною.

До урочистостей долучились начальник Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області Галина Недзельська, керівники області та міста, військовослужбовці, учасники бойових дій на Сході, духовенство та містяни.

Представники влади, громадськість запалили лампадки та поклали квіти до могил борців за незалежність України на полі почесних поховань, Меморіалу воїнам Української Галицької Армії, могил Держсекретаря військових справ ЗУНР Д. Вітовського, коменданта Січових Стрільців М. Галущинського, керівника і засновника «ПЛАСТу» О. Тисовського, Президента Національної Ради ЗУНР Є. Петрушевича  та воїнів АТО(ООС).

Хвилиною мовчання вшанували героїв України, які ціною власного життя здобували право на свободу та цілісність нашої держави. Відтак присутні виконали Державний Гімн України, священники відслужили екуменічну панахиду.

Завершилися урочистості мистецькою акцією з нагоди відзначення Дня Соборності України.

 

DSC 0411 300x208 - З нагоди Дня Соборності у Львові вшанували борців за українську державність

 

DSC 0443 300x242 - З нагоди Дня Соборності у Львові вшанували борців за українську державність

 

DSC 0440 300x194 - З нагоди Дня Соборності у Львові вшанували борців за українську державність

 

DSC 0450 1 300x197 - З нагоди Дня Соборності у Львові вшанували борців за українську державність

 

 

background Layer 1