Пропустити навігацію

Спільний інформаційний рейд щодо офіційного працевлаштування: Очі новини на телеканалі Перший західний

“Яку загрозу становить нелегальне працевлаштування як для робітників, так і для їх працедавців, з’ясовували журналісти телеканалу Перший західний,  під час спільного інформаційного рейду на ринку Шувар, який провели представники головних управлінь Пенсійного фонду у Львівській області, Держпраці, Державної податкової служби, Держпродспоживслужби та органів місцевого самоврядування.

Дерджпосадовці спілкувались з роботодавцями та працівниками ринку, роз’яснювали переваги легальної праці та перелічували негативні наслідки тіньової зайнятості. Закликали роботодавців не ризикувати, а працівників оформляти трудові відносини належним чином.

В ході заходу представниця Головного управління Фонду області в коментарі програмі «Очі новини» зазначила, що право на  пенсійне забезпечення при досягненні пенсійного віку напряму залежить від набутого страхового стажу та розміру офіційно задекларованої заробітної плати, оскільки відповідно до вимог чинного законодавства, до страхового стажу зараховуються тільки ті періоди діяльності, за які повністю сплачено страховий внесок у розмірі, не меншому за встановлений законом мінімальний.

Слід зазначити, під час проведення роз’яснювальної роботи, фахівці виявили 18 працівників, які, ймовірно, працювали без належного оформлення трудових відносин. Відтак, роботодавців закликали негайно усунути порушення, працівників застерегли: погоджуючись працювати нелегально, вони повністю позбавлені усіх прав та соціальних гарантій.

 

Screenshot 20200130 073601 YouTube 300x171 - Спільний інформаційний рейд щодо офіційного працевлаштування: Очі новини на телеканалі Перший західний

background Layer 1