Пропустити навігацію

Все про призначення пенсії під час інтерв’ю для газети «За Вільну Україну +»

Що варто знати про призначення пенсії за віком розповіла сьогодні, 26 лютого поточного року, журналістці газети «За Вільну Україну +» Надії Пастернак  заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській  області Руслана Іванкова.

 

Під час інтерв’ю  посадовиця Фонду зазначила, що розрахунок пенсії за віком проводиться за єдиною для усіх українців формулою, але розмір виплат визначається індивідуально для кожної особи і залежить не тільки від тривалості і коефіцієнту страхового стажу, а ще й від величини заробітку, з якого були сплачені страхові внески. Звернула увагу на те, що за мінімальних заробітків та сплачених внесків і пенсія не перевищуватиме мінімального розміру.

– Для обчислення пенсії враховується заробітна плата (дохід) за весь період страхового стажу, починаючи з 1 липня 2000 року. Якщо страховий стаж з 1 липня 2000 року становить менше як 60 місяців, для обчислення пенсії враховується заробітна плата (дохід) за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд до 1 липня 2000 року.Також за бажанням пенсіонера з періоду, за який враховується заробітна плата для обчислення пенсії, виключаються періоди до 60 календарних місяців страхового стажу з урахуванням будь-яких періодів отримання допомоги по безробіттю незалежно від перерв та будь-якого страхового стажу підряд за умови, що такі періоди в сумі становлять не більше 10 % тривалості страхового стажу, врахованого в одинарному розмірі, – наголосила в ході розмови  Руслана Іванкова.

Також порадила журналістці за допомогою «Пенсійного калькулятора» розрахувати орієнтовний розмір майбутньої пенсії.

 

DSC 0759 300x207 - Все про призначення пенсії під час інтерв’ю для газети «За Вільну Україну +»DSC 0753 300x173 - Все про призначення пенсії під час інтерв’ю для газети «За Вільну Україну +»

background Layer 1