Пропустити навігацію

Кампанія щодо детінізації зайнятості триває: для представників будівельних підприємств провели семінар

Головний спеціаліст відділу забезпечення наповнення бюджету Головного управління Фонду області Моніка Восконянц взяла участь у семінарі для представників підприємств будівельної сфери, який відбувся у Головному управлінні Держпраці.

 

У межах заходу представники Держпраці, Податкової служби, Пенсійного фонду, Центру зайнятості та галузевої профспілки обговорили проведення першого етапу кампанії щодо детінізації зайнятості у будівельній галузі на виконання доручення Прем’єр  – міністра України.

 

Моніка Восконянц пояснила, що для зарахування періоду діяльності до страхового стажу обов’язково потрібно щомісяця сплачувати внески із офіційно задекларованих заробітків у розмірі, не меншому за встановлений законом мінімальний. Зауважила, що за мінімального розміру заробітної плати та сплати мінімальних внесків, розмір пенсійної виплати теж не перевищуватиме мінімуму та закликала працедавців усвідомлювати відповідальність за найманих працівників та гідно оплачувати їхню працю. Наголосила, що проводити діяльність необхідно таким чином, щоб не допускати заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску, яка стоїть на заваді зарахуванню періодів роботи до страхового стажу, як найманим працівникам, так і самим роботодавцям.

 

1 300x225 - Кампанія щодо детінізації зайнятості триває: для представників будівельних підприємств провели семінар

background Layer 1