Пропустити навігацію

Звіт про результати роботи Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області з питань запобігання та виявлення корупції за 9 місяців 2019 року

Пріоритетним напрямом роботи Головного управління є проведення роз’яснювальної роботи серед державних службовців щодо основних положень антикорупційного законодавства та попередження можливих правопорушень, запобігання виникненню конфлікту інтересів та його врегулювання.

 

Так, протягом 9-ти місяців 2019 року проводилась робота з  працівниками Головного управління, щодо забезпечення своєчасності подання декларацій особами уповноваженими на виконання функцій держави (далі – декларацій) відповідно до вимог статті 45 Закону України “Про запобігання корупції” (далі – Закон). З метою недопущення порушення термінів подання декларацій, а також на виконання Окремого доручення Пенсійного фонду України № 11-од від 25.02.2019, усіх суб’єктів декларування індивідуально проінформовано про необхідність подачі декларацій за 2018 рік. Зокрема, 206 звільненим і 75 особам, які перебувають по догляду за дитиною, надіслані листи – нагадування, а також 1241 працівник Головного управління ознайомлений під особистий підпис.

 

Головним управлінням (в т. ч. керівниками структурних підрозділів) проведено 223 семінари, наради, лекції з питань застосування Закону. 722 працівники Головного управління прийняли участь в онлайн-навчанні “Конфлікт інтересів: треба знати! Від теорії до практики”. Крім того, Сектором з питань запобігання та виявлення корупції надано 176 консультацій щодо дотримання норм антикорупційного законодавства. Також, протягом звітного періоду серед працівників Головного управління (162 особи) проведено тестування на знання антикорупційного законодавства.

 

Відповідно до вимог ст. 49 Закону та Порядку перевірки факту подання суб’єктами декларування декларацій відповідно до Закону та повідомлення Національного агентства з питань запобігання корупції про випадки неподання чи несвоєчасного подання таких декларацій, затвердженого Рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції від 06.09.2016 № 19 (зі змінами) перевірено факт подання 1651 суб’єктом декларування декларацій, а саме: 1316 декларацій суб’єктів декларування, які працюють в Головному управлінні (в. т. ч. 75 декларацій осіб, які перебувають у відпустці по догляду за дитиною), 206 декларацій звільнених працівників Головного управління у 2018 році, 46 – звільнених у 2019 році та 83 декларації осіб, які претендують на зайняття посад державної служби в Головному управлінні.

 

У поточному році в структурних підрозділах Головного управління проведено контрольних заходів, зокрема: м. Яворів, м. Мостиська, м. Радехів, м. Золочів, м. Перемишляни, м. Старий Самбір, м. Турка, м. Пустомити Львівської області та Галицькому відділу обслуговування громадян в м. Львові (сервісному центрі). За наслідками перевірок складені відповідні довідки. Порушень вимог антикорупційного законодавства не виявлено. Крім того, у вищевказаних структурних підрозділах серед працівників, проведено тестування на знання антикорупційного законодавства.  

 

З метою виявлення недоброчесності посадових осіб Головного управління при виконанні посадових обов’язків, у сервісних центрах Головного управління, проведено 126 оперативних перевірок організації та здійснення прийому громадян за принципом “таємних клієнтів”. Проведені заходи дали можливість оцінити роботу працівників Головного управління щодо організації проведення прийому громадян та надання їм консультацій. Про покращення надання послуг та про неухильне дотримання норм чинного законодавства начальникам відділів обслуговування громадян (сервісних центрів) Головного управління скеровані відповідні листи та наголошено на нарадах.

 

Крім того, 18 службових приміщень сервісних центрів, де безпосередньо здійснюється прийом громадян, облаштовано системами відеоспостереження з можливістю віддаленого доступу та контролю з боку посадових осіб (із забезпеченням права осіб, що звертаються на прийом, на таємницю особистого та приватного життя).

Сектор з питань запобігання та виявлення корупції

background Layer 1