Пропустити навігацію

Легалізація зарплати та зайнятості населення: представники Головного управління Фонду Львівщини взяли участь у засіданнях робочих груп

RDA 300x300 - Легалізація зарплати та зайнятості населення: представники Головного управління Фонду Львівщини взяли участь у засіданнях робочих груп

 

Фахівці Пенсійного фонду Львівщини  спільно з представниками органів місцевого самоврядування та соціальними партнерами продовжують роз’яснювальну роботу з роботодавцями та фізичними особами-підприємцями, щодо неухильного дотримання законодавства про працю.

Відбулися чергові засідання робочих груп з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення у Новороздільській та Бориславській  міських радах, Франківській райадміністрації, у яких взяли участь керівники сервісних центрів  Головного управління Надія Шеремет, Зоряна Ткачів та Любов Ключник.

У межах заходів заслухали 32 суб’єктів підприємницької діяльності,   найманим працівникам яких проводилось нарахування заробітної плати на рівні або менше законодавчо встановленого мінімуму.

Представники Фонду акцентували увагу присутніх на безпосередній залежності пенсійних перспектив від величини заробітку, сплачених внесків і тривалості страхового стажу.  Наголосили, що тільки офіційно працевлаштована людина може розраховувати на соціальний захист, гарантований державою та бути впевненою у забезпеченій старості.

Принагідно інформували про електронні послуги вебпорталу ПФУ, створені на основі інформаційних технологій, за допомогою яких зручно і оперативно можна взаємодіяти з органами Пенсійного фонду та дистанційно отримувати послуги, які раніше вимагали особистого звернення до сервіних центрів.

 В ході обговорення учасники засідань відзначили важливість координації дій та доцільність активізації заходів з виявлення можливих фактів використання праці неоформлених працівників, запобігання виплаті доходів без сплати належних сум обов’язкових платежів до бюджету.

 

 

 

 

background Layer 1