Пропустити навігацію

Про грудневий перерахунок пенсійних виплат – журналістам ТРК Перший Західний

Сьогодні  журналістам телеканалу Перший західний заступник начальника Головного управління Фонду області Руслана Іванкова розповіла про перерахунок пенсій з 1 грудня 2020 року.

Фахівчиня Фонду повідомила, що  Законом України «Про державний бюджет України на 2020 рік» передбачено підвищення з 1 грудня прожиткового мінімуму для різних груп населення, зокрема, розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, зростає з 1712 до 1769 гривень. Відповідно, органами Пенсійного фонду України проведені перерахунки пенсійних виплат, які залежать від цього показника.

– Це, насамперед, розмір мінімальної пенсії за віком для непрацюючих пенсіонерів, які мають повний страховий стаж. Тим непрацюючим пенсіонерам, які мають значну тривалість страхового стажу і їх пенсії, обчислені з урахуванням набутого страхового стажу та заробітної плати, більші за мінімальні, перераховано доплату за понаднормовий стаж, яка визначається у відсотках до розміру прожиткового мінімуму, – зазначила Руслана Іванкова.

У ході інтерв’ю розповіла про збільшення мінімальних пенсійних виплат шахтарям, особам з інвалідністю внаслідок війни та учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок ліквідації аварії на ЧАЕС, а також надбавок, доплат, підвищень деяким категоріям громадян.

Посадовиця наголосила, що перерахунок проведено автоматизованим способом, тож особисто звертатись до органів Пенсійного фонду не потрібно. Виплату перерахованих пенсій буде розпочато з 4 грудня.

 

DSC 0228 300x201 - Про грудневий перерахунок пенсійних виплат – журналістам ТРК Перший Західний

background Layer 1