Пропустити навігацію

Пенсії у 2021 році підвищуватимуть у кілька етапів: на скільки зростуть виплати українцям

Про це розповіла в ефірі програми “Сьогодні. Головне” телеканалу UA Суспільне Львів заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області Руслана Іванкова.

З 1 січня 2021 року для осіб, які досягли 65 років, встановлюється мінімальний розмір пенсії за віком на рівні 40 відсотків мінімальної заробітної плати, визначеної законом про Державний бюджет України на 2021 рік, за наявності у чоловіків 35 років, а у жінок – 30 років страхового стажу. Як наслідок, мінімальний розмір пенсії за віком зазначеної вище категорії осіб збільшиться до 2400 гривень, – повідомила посадовиця.

Крім того, розповіла про перерахунки пенсій, які очікуються упродовж року, а саме: індексація пенсійних виплат з урахуванням  зростання споживчих цін та середньої заробітної плати з 1 березня, масовий перерахунок для працюючих пенсіонерів з 1 квітня, встановлення з 1 липня щомісячної компенсаційної виплати в розмірі до 400 гривень, пенсіонерам, яким виповнилося 75 років, та два перерахунки у зв’язку зі змінами соціальних стандартів у липні та грудні наступного року.

Руслана Іванкова також роз’яснила телеглядачам вимоги до кількості років трудової діяльності, необхідної для виходу на пенсію за віком, та розповіла, як можна “докупити” страховий стаж у разі, коли для оформлення пенсійної виплати  його недостатньо.

DSC 0419 300x200 - Пенсії у 2021 році підвищуватимуть у кілька етапів: на скільки зростуть виплати українцям

background Layer 1