Пропустити навігацію

Співпрацюємо з соціальними партнерами у напрямку захисту прав застрахованих осіб

На безпосередній залежності майбутнього пенсійного забезпечення від нинішнього рівня оплати праці наголосила начальник відділу обслуговування громадян № 8 Орися Бесага на засіданні Комісії з питань забезпечення своєчасності і повноти сплати податків, погашення  заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних  виплат в Личаківській райадміністрації.

У ході обговорення учасники засідання розглянули питання рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати.  Заслухали керівників та суб’єктів підприємницької діяльності, які за інформацією податкової служби області у І кварталі 2021 року виплатили заробітну плату найманим працівникам у розмірі менше встановленого мінімуму. Узгодили план подальших заходів з вирішення проблемних питань легалізації заробітної плати та зайнятості.

Принагідно Орися Бесага ознайомила присутніх з основними положеннями Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі», який набув чинності 10.06.2021 року. Поінформувала про сучасний формат онлайн сервісів Пенсійного фонду України, зокрема щодо дистанційного  подання документів для автоматичного призначення пенсії на вебпорталі Пенсійного фонду України та поетапний перехід з паперових листків непрацездатності на електронні.

 

IMG 0562 300x225 - Співпрацюємо з соціальними партнерами у напрямку захисту прав застрахованих осіб

background Layer 1