Пропустити навігацію

Про актуальні питання пенсійного забезпечення – під час зустрічі з членами територіальної організації Українського товариства глухих

У рамках проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи 17 червня 2021 року головний спеціаліст відділу обслуговування громадян №11 (сервісний центр м. Броди) Оксана Попелишин провела зустріч з особами з інвалідністю Українського товариства глухих. Захід відбувся в Центрі дозвілля УТОГ за участю сурдоперекладача.

Фахівець Фонду  поінформувала присутніх про умови призначення і порядок нарахування пенсій різних видів, перерахунки пенсій, які відбудуться упродовж року, в т. ч.  у зв’язку із зміною прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб з 1 липня. Зауваживши на основних факторах, які впливають на обчислення розміру пенсійних виплат, представниця Головного управління  наголосила на важливості набутого страхового стажу, зарахування якого відбувається винятково за умови офіційного працевлаштування і сплати єдиного соціального внеску.

Особи з інвалідністю  отримали консультації з питань пенсійного забезпечення щодо розмірів  пенсій по інвалідності та у зв’язку із втратою годувальника, умов зарахування  стажу за період роботи за кордоном тощо.

Оксана Попелишин відповіла на запитання учасників зустрічі та звернула увагу на можливість отримання корисної інформації за допомогою електронних сервісів вебпорталу Пенсійного фонду та на  сторінці Головного управління Фонду в соціальній мережі “Facebook”.

 

IMG 16300b4bbab2bf7560fc575889fb3533 V 300x179 - Про актуальні питання пенсійного забезпечення – під час зустрічі з членами територіальної організації Українського товариства  глухих

background Layer 1