Пропустити навігацію

Звіт про результати роботи головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області з питань запобігання та виявлення корупції за 9-ть місяців 2018 року

Звіт про результати роботи

головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області

з питань запобігання та виявлення корупції за 9-ть місяців 2018 року

 

   Пріоритетним напрямом роботи головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області (надалі – головне управління) є проведення роз`яснювальної роботи серед державних службовців щодо основних положень антикорупційного законодавства та попередження можливих правопорушень, запобігання виникненню конфлікту інтересів та його врегулювання.

   На виконання наказу Пенсійного фонду України від 05.02.2018 № 24, головним управлінням видано наказ від 12.02.2018 № 18 «План виконання заходів з усунення та запобігання порушень, виявлених за результатами перевірки, проведеної Національним агентством з питань запобігання корупції». Відповідно до затвердженого плану виконання заходів, запроваджене індивідуальне письмове інформування всіх працівників  головного управління про вимоги законодавчих та нормативних актів щодо термінів подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави.

   Протягом звітного періоду, сектором з питань запобігання та виявлення корупції управління внутрішнього аудиту та фінансового контролю проведено та прийнято участь у 11-тьох нарадах, де були висвітленні основні аспекти дотримання працівниками головного управління антикорупційного законодавства. Також, у структурних підрозділах головного управління, зокрема в юридичній службі, в Залізничному, Франківському та Личаківському районах м. Львова, а також в Кам’янка-Бузькому і Городоцькому районах Львівської області були проведені тестування працівників на знання Закону України «Про запобігання корупції» (надалі – Закон). За результатами встановлено, що норми Закону розуміються працівниками правильно, середня оцінка за 12 – ти бальною шкалою склала – 11,2 бали. 

   Головним управлінням, відповідно до вимог ст. 49 Закону та Порядку перевірки факту подання суб’єктами декларування декларацій відповідно до Закону та повідомлення Національного агентства з питань запобігання корупції (далі – НАЗК) про випадки неподання чи несвоєчасного подання таких декларацій, затвердженого Рішенням НАЗК від 06.09.2016 № 19 (зі змінами) (далі – Порядок) прийнято і перевірено факт подання 3129 суб’єктами декларування декларацій, в т. ч. 2905 суб’єктами декларування, які працюють в органах Пенсійного фонду (в тому числі декларацій прийнятих та звільнених державних службовців у 2018 році) та 224 суб’єктами декларування, які працювали та звільнені із займаних посад головного управління протягом 2017 року (декларація після звільнення).

   Також, відповідно до вимог Порядку направлено до НАЗК 17 повідомлень про факти неподання/несвоєчасного подання декларацій.

   Крім того, від спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції протягом 9-ти місяців до головного управління надійшло 6 повідомлень щодо складання протоколів про адміністративні правопорушення передбачені ч. 2 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративне правопорушення, які здійснені суб’єктами декларування, що на момент вчинення адміністративного правопорушення перебували у трудових відносинах з головним управлінням. За наслідками  яких проведено 2 службових розслідування. По решту 4-ьох повідомленнях, службові розслідування не проводились, оскільки дані особи в трудових відносинах з головним управлінням станом на день надходжень повідомлень – не перебували.

   Позовні заяви, працівниками головного управління, в суд щодо пенсійного забезпечення не подавались, відповідно перевірка матеріалів судових справ щодо наявності конфлікту інтересів не проводилась. 

   Повідомлень громадян щодо можливих корупційних правопорушень з боку працівників головного управління – не надходили.

   Протягом 9-ти місяців 2018 року, в структурних підрозділах головного управління проведено 5 контрольних заходів, щодо стану реалізації завдань по усуненню (мінімізації) корупційних ризиків, пов’язаних з недоброчесною поведінкою посадових осіб при виконанні посадових обов’язків. Порушень вимог антикорупційного законодавства – не виявлено. 

   Згідно із ст. 56 Закону та в строки визначені ст. 57 Закону, головним управлінням проведено спеціальну перевірку щодо однієї особи, яка претендувала на зайняття посади, яка передбачала зайняття відповідального становища.

   У відділах обслуговування громадян (сервісних центрах) управління обслуговування громадян головного управління проведено 13 оперативних перевірок організації та здійснення прийому громадян за принципом «таємних покупців». Проведені заходи дали можливість реально оцінити роботу працівників головного управління щодо організації проведення прийому громадян та надання їм консультацій. Про покращення надання послуг та про неухильне дотримання норм чинного законодавства, начальникам відділів  обслуговування громадян (сервісних центрах) головного управління наголошено на нарадах.

   Заходи щодо усунення корупційних ризиків у діяльності головного управління на  2018 рік, строк виконання яких настав у звітному періоді – виконані.

   Крім того, у громадській приймальні головного управління, у відділах обслуговування громадян (сервісних центрах) управління обслуговування громадян головного управління та на офіційній  інформаційній сторінці головного управління, розміщеній на веб-порталі Пенсійного фонду України, оприлюднена інформація «Як і куди повідомити про корупцію».

 

 

Сектор з питань запобігання та виявлення корупції

управління внутрішнього  аудиту та фінансового контролю

background Layer 1