Пропустити навігацію

Звіт про результати роботи Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області з питань запобігання та виявлення корупції за 2021 рік

Головним управлінням протягом звітного періоду організовано роботу щодо забезпечення виконання антикорупційного законодавства. Робота в цьому напрямку спрямована на попередження та своєчасне виявлення корупційних ризиків в діяльності Головного управління, зменшення їх впливу на загальні результати роботи. Пріоритетним напрямом роботи у подоланні корупції залишається превентивний підхід. Відтак методична та роз’яснювальна робота з питань мінімізації корупційних проявів займає основне місце.

Відділом з питань запобігання та виявлення корупції надано 114 консультацій, підготовлено та направлено 26 роз’яснень щодо дотримання норм антикорупційного законодавства, проведено 42 навчальні заходи з питань застосування антикорупційного законодавства, в яких прийняли участь 4245 слухачів.

Протягом 2021 року на виконання вимог статті 512 Закону України “Про запобігання корупції” (далі – Закон) та Порядку перевірки факту подання суб’єктами декларування декларацій відповідно до Закону та повідомлення Національного агентства з питань запобігання корупції  (далі – НАЗК) про випадки неподання чи несвоєчасного подання таких декларацій, затвердженого наказом НАЗК від 20.08.2021 № 539/21 та зареєстрованого в Мін’юсті України  06.10.2021 за № 1303/36925, забезпечено 100 % проведення перевірок факту подання 1431 суб’єктом декларування декларацій, а саме: а саме: 1250 декларацій суб’єктів декларування, які працюють в Головному управлінні; 67 -звільнених працівників Головного управління у 2020 році; 60 – звільнених у 2021 році; 54 – осіб, які претендують на зайняття посад державної служби в Головному управлінні (в тому числі 6 декларацій тип “щорічна”). Станом на 01.01.2022 забезпечено 100 % подання суб’єктами декларування відповідних типів декларацій.

Відділом з питань запобігання та виявлення корупції здійснюється щоквартальний моніторинг з дотримання вимог законодавчих та нормативних актів щодо організації проведення спеціальних перевірок стосовно осіб, які претендують на зайняття посад, які передбачають зайняття відповідального або особливо відповідального становища.

На виконання вимог статей, 131, 28-36 Закону, з метою контролю за дотриманням антикорупційного законодавства, здійснення заходів з виявлення конфлікту інтересів та сприяння його врегулюванню, начальником Головного управління видані три Окремі доручення. Врегульовані 5 випадків конфлікту інтересів.

За звітний період в структурних підрозділах Головного управління проведені 4 контрольні заходи. За наслідками перевірок складені відповідні довідки. Порушень вимог антикорупційного законодавства не виявлено.

На виконання Антикорупційної програми Пенсійного фонду України та його органів на 2021-2023 рік, затвердженої наказом Пенсійного фонду України від 30.09.2021 № 140 та погодженою НАЗК  17.11.2021, Головним управління наказом від 25.11.2021 № 544 затверджені Заходи щодо усунення (мінімізації) корупційних ризиків у діяльності Головного управління на 2021-2023 роки.

Задля формування негативного ставлення до корупції, популяризації системи електронних послуг Пенсійного фонду України як таких, що зменшують корупційні ризики, на інформаційній сторінці Головного управління вебпорталу Пенсійного фонду України, інтернет ресурсах, розміщено публікацію “Впровадження електронних послуг, як спосіб зниження корупційних ризиків у діяльності органів Пенсійного фонду України” та систематично забезпечується інформування користувачів про надання Головним управлінням послуг в електронному вигляді.

Для оперативного інформування громадян, вдосконалення механізмів заохочення та формування культури повідомлення про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень Закону, а також своєчасного реагування на можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень Закону працівниками структурних підрозділів Головного управління, є спеціальна адреса електронної пошти: antikor@lv.pfu.gov.ua та спеціальний телефонний номер (032) 255-36-44. Також, в громадській приймальні Головного управління, у відділах обслуговування громадян (сервісних центрах) Головного управління та на інформаційній сторінці Головного управління, оприлюднена інформація “Як і куди повідомити про корупцію”. Проведено роботу щодо актуалізації контенту інформаційної сторінки Головного управління з питань запобігання корупції.

Крім того, 32 службові приміщення сервісних центрів, де безпосередньо здійснюється прийом громадян, облаштовані системами відеоспостереження з можливістю віддаленого доступу та контролю з боку посадових осіб (із забезпеченням права осіб, що звертаються на прийом, на таємницю особистого та приватного життя).

 

 

 

 

background Layer 1