Пропустити навігацію

Про результати проведених внутрішніх аудитів та інших контрольних заходів за 9 місяців 2023 року

Протягом 9 місяців 2023 року Управлінням внутрішнього аудиту (далі – Управління) проведено 4 внутрішні аудити, що становить 100 % запланованих.

Збір аудиторських доказів проведено в 13-ти структурних підрозділах Головного управління.

За результатами внутрішніх аудитів виявлено 3 нефінансові порушення та 2 фінансові порушення на загальну суму 6609,2 грн, з них 1 порушення на суму 6497,6 грн, що не призвело до втрат та 1 порушення на суму 111,6 грн, що призвело до втрат. Крім того, виявлено 6 недоліків/проблем, зокрема 3 порушення функціональної системи внутрішнього контролю та по 1 порушенню – якості надання адміністративних послуг; виконання контрольно-наглядових функцій, завдань, визначених актами законодавства; використання і збереження активів.

За результатами внутрішніх аудитів видано 4 накази Головного управління, надано 40 аудиторських рекомендацій, спрямованих на усунення встановлених недоліків і порушень та удосконалення за напрямками діяльності структурних підрозділів, виконано 100 % рекомендацій по яких настав термін виконання.

Поряд з цим, протягом звітного періоду спеціалістами Управління проведено 1 позапланову перевірку щодо оцінювання якості складання описів про майно, права та обов’язки, які підлягають передачі Пенсійному фонду України як правонаступнику Фонду соціального страхування України. Порушень не встановлено.

Працівниками Управління проведено моніторинг результатів наданих рекомендацій по 6 внутрішніх аудитах проведених у 2022 році та за 9 місяців 2023 року 2023 року.

За результатами проведеного моніторингу 2 накази Головного управління знято з контролю, по 1 дію наказу продовжено, продовжується проведення моніторингу реалізації наданих рекомендацій за результатами 3 внутрішніх аудитів (здійснених у 2022 році) робота щодо усунення недоліків по яких проведена не в повній мірі.  

background Layer 1