Пропустити навігацію

Фахівці пенсійної служби Львівщини проводять активну інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо пенсійного забезпечення та дотримання законодавства про працю

З метою захисту прав застрахованих осіб і збільшення надходжень до бюджету Пенсійного фонду України за ініціативи начальника Бориславського відділу обслуговування громадян (сервісного центру) Зоряни Ткачів  відбулося засідання «круглого столу»  з представниками Державної фіскальної служби області.

 

В межах заходу обговорили шляхи співпраці з питань легалізації зайнятості населення та заробітної плати, активізації роботи по виявленню фактів використання праці неоформлених працівників та порушень законодавства про працю.

 

           –  Дуже важливо, щоб громадяни усвідомили, що їх згода отримувати зарплату в „конвертах” позбавляє їх соціального захисту. Неоформлений офіційно працівник ризикує залишитися без права на отримання виплат, гарантованих державою, особливо при нарахуванні пенсії та здійсненні перерахунків пенсій у подальшому, адже відповідно до діючого пенсійного законодавства встановлена пряма залежність розмірів пенсій від страхового стажу та заробітку, з якого фактично сплачені страхові внески до Пенсійного фонду, – наголосила Зоряна Ткачів, а також запропонувала проведення ряду спільних заходів, спрямованих на донесення громадянам інформації про важливість легального працевлаштування.

 

Учасники засідання узгодили план подальших заходів з вирішення проблемних питань легалізації заробітної плати та зайнятості.

 

          Довідково: на  обліку в Бориславському  відділенні Дрогобицької ОДПІ станом на 01.09.2018 знаходиться 2130 платників податків. З них 16 – це платники, які виплачували за серпень 2018 заробітну плату менше встановленого законодавством мінімуму, що на 66% менше у порівнянні з минулим роком.

 

Dodatok 1 1 300x248 - Фахівці пенсійної служби Львівщини проводять активну  інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо пенсійного забезпечення та дотримання законодавства про працю

 

Дбати про гідну пенсію обов’язок не лише органів державної влади, а і кожного особисто – такий головний меседж зустрічі із студентами Бориславського медичного коледжу, яка відбулась в рамках інформаційного заходу «День відкритих дверей» у Бориславському сервісному центрі.

 

Оскільки молодь активно цікавилась питаннями пенсійного забезпечення, начальник сервісного центру Зоряна Ткачів поінформувала про умови призначення пенсії,  порядок обчислення страхового стажу, залежність майбутньої пенсії від стажу та заробітної плати. Надаючи відповіді на запитання майбутніх медиків фахівець Фонду наголосила на необхідності офіційного оформлення трудових відносин та обов´язковій сплаті єдиного внеску.

 

Заступник начальника відділу Оксана Піряник розповіла  про впровадження електронного пенсійного посвідчення, поінформувала про отримання довідок з QR-кодом, СМС-інформування громадян та надання електронних послуг за допомогою Веб-порталу Пенсійного фонду України.

 

Студенти отримали вичерпні відповіді на поставлені запитання та тематичні інформаційні буклети.

 

Dodatok 2 1 300x225 - Фахівці пенсійної служби Львівщини проводять активну  інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо пенсійного забезпечення та дотримання законодавства про працю

background Layer 1