Пропустити навігацію

Пенсійники Львівщини продовжують роз’яснювальну роботу з питання легалізації трудових відносин та зайнятості

 

У головному управлінні Пенсійного фонду України у Львівській області триває роз’яснювальна робота серед фізичних осіб-підприємців щодо необхідності дотримання норм законодавства про працю та сплати єдиного соціального внеску у розмірі не менше законодавчо встановленого  мінімуму.

 

Представники Трускавецького сервісного центру у торгівельному центрі «Європа» міста Трускавця переконували приватних підприємців оформляти  трудові відносини зі своїми працівниками, а найманих працівників поінформували про наслідки отримання тіньової заробітної плати та переваги офіційного працевлаштування, адже лише оформлена відповідно до законодавства праця дає змогу заробити страховий стаж, і лише легальна заробітна плата вплине на розрахунок майбутньої пенсії.

 

Truskavets 204x300 - Пенсійники Львівщини продовжують роз’яснювальну роботу  з питання легалізації трудових відносин та зайнятості

 

На важливості щомісячної сплати єдиного соціального внеску та дотримання законодавства про працю, ризиках виплати й отримання зарплати в “конвертах”, оскільки це впливає на розмір страхового стажу, а в подальшому і на розмір пенсії наголошували спеціалісти Буського сервісного центру під час проведення роз’яснювальної роботи з фізичними особами-підприємцями і найманими працівниками, які здійснюють торгівельну діяльність.

 

Фахівці пенсійної служби області рекомендували громадянам стати користувачами сучасних сервісів Пенсійного фонду України та розповіли як дізнатись про страховий стаж через СМС-повідомлення, отримати довідку про доходи з QR-кодом та користуватись Веб-порталом Пенсійного фонду України.

 

Також, під час заходів роздали буклети та листівки на тему легального працевлаштування і пенсійного забезпечення.

 

Busk 4 25.10 300x225 - Пенсійники Львівщини продовжують роз’яснювальну роботу  з питання легалізації трудових відносин та зайнятостіBusk 3 25.10 300x225 - Пенсійники Львівщини продовжують роз’яснювальну роботу  з питання легалізації трудових відносин та зайнятості

Busk 1 25.10 300x225 - Пенсійники Львівщини продовжують роз’яснювальну роботу  з питання легалізації трудових відносин та зайнятості

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

При Стрийській  райдержадміністрації та Стрийській міській раді відбулися чергові засідання робочих груп з легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення. Основною метою проведення засідань є роз’яснювальна робота серед роботодавців, які знаходяться в “зоні ризику” щодо негативних наслідків неофіційного працевлаштування, виплати заробітної плати “у конвертах” та відповідальності за порушення вимог законодавства в частині оплати праці.

З інформацією про дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці виступила головний державний інспектор Головного управління Держпраці у Львівській області Людмила Жидецька. Аналіз звітності з питань виплати заробітної плати суб’єктами господарювання міста зробив заступник начальника Стрийського управління  державної фіскальної служби області Ігор Лазорко. Про вплив офіційного працевлаштування  на право призначення та розмір майбутньої пенсії, нові сервіси пенсійного фонду щодо контролю за стажем та сплатою внесків повідомила начальник Стрийського відділу обслуговування громадян (сервісного центру) головного управління Пенсійного фодну Богдана Семків.

Члени робочої групи розглянули ситуацію в районі щодо дотримання законодавства в питаннях трудових відносин, зокрема з оплати праці, укладання трудових договорів між роботодавцями й найманими працівниками та окреслили низку заходів, спрямованих на легалізацію зайнятості населення району.

201810264 300x225 - Пенсійники Львівщини продовжують роз’яснювальну роботу  з питання легалізації трудових відносин та зайнятості

DSCN9649 300x225 - Пенсійники Львівщини продовжують роз’яснювальну роботу  з питання легалізації трудових відносин та зайнятості

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Довідково: За результатами проведених заходів у сфері зайнятості населення з початку року у Львівській області легалізовано 4981 робочих місць.

background Layer 1