Пропустити навігацію

Журналістам телеканалу «НТА» – про електронне пенсійне посвідчення

– Що таке електронне пенсійне посвідчення, як його отримати і хто зможе отримати? – на ці та інші запитання журналіста телеканалу «НТА» відповіла заступник начальника головного управління  Пенсійного фонду України у Львівській області Руслана Іванкова в коментарі  телепередачі «Правда наживо».

Зокрема, акцентувала, що електронне пенсійне посвідчення (ЕПП) – це сучасний технологічний інструмент, який дозволяє не тільки отримати пенсію, оплатити послуги онлайн, а ще й повноцінно користуватися всіма державними електронними сервісами.

–  З 2016 року перевагою отримання модернізованого пенсійного посвідчення користувались виключно внутрішньо переміщені особи, яким призначено пенсію. Відтепер цей електронний документ може оформити кожен пенсіонер безкоштовно, необхідно лише звернутися до органу  Пенсійного фонду (сервісного центру) за місцем перебування на обліку та написати заяву на виготовлення посвідчення, долучивши такі документи: паспорт, довідку про присвоєння ідентифікаційного номера, фотокартки. Виготовляє електронне пенсійне посвідчення, яке одночасно є платіжною карткою, Державний ощадний банк України. Отож, через місяць треба прийти до відділення Ощадбанку, зазначеного в заяві, й отримати електронне пенсійне посвідчення, – зазначила Руслана Іванкова.

Довідково: Вже зареєстровано 3694 заяви від мешканців Львівської області на виготовлення електронного пенсійного посвідчення.

 

DSC 0064 300x158 - Журналістам телеканалу «НТА» – про електронне пенсійне посвідчення

 

 

DSC 0067 300x241 - Журналістам телеканалу «НТА» – про електронне пенсійне посвідчення

background Layer 1