Пропустити навігацію

На Львівщині масштабно відзначають 100-річчя створення ЗУНР

1 листопада 2018 року Львівщина відзначає 100-річчя створення Західноукраїнської Народної Республіки. З цієї нагоди в області відбулася низка заходів, до яких долучилися і представники головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області.

 

     Урочистості розпочалися із покладання квітів до Меморіалу воїнам Української Галицької Армії на Личаківському кладовищі. Окрім того, запалення лампадок та покладання квітів відбулося біля каплиці, де похований Президент Національної Ради ЗУНР Євген Петрушевич, на могилах Держсекретаря військових справ ЗУНР Дмитра Вітовського, коменданта Січових Стрільців Михайла Галущинського, керівника і засновника «Пласту» Олександра Тисовського.

Не оминули також сучасних героїв, які поклали свої життя за нашу незалежність на полі почесних поховань учасників АТО.

Опісля урочистого покладання квітів усі присутні виконали Державний Гімн України  та відбулося громадське віче.

 

     Сьогодні ж урочисто відкрили та освятили пам’ятник, створений до 100-річчя Західноукраїнської Республіки. Відкриття розпочалося зачитуванням Відозви Української Національної Ради до мешканців Галичини, про проголошення Західноукраїнської Народної Республіки та театралізованою присягою Січових Стрільців. Відтак прозвучало звернення Президента України Петра Порошенка до Українського народу з нагоди 100-річчя Листопадового чину.

 – Ми сьогодні повинні бути вдячні тим, хто віддав своє життя 100 років тому за Українську державу. Західноукраїнська Народна Республіка – це символ того, що ми непереможні, ми віддані державній справі, українським цінностям, – наголосив Перший віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів.

Усі присутні вшанували хвилиною мовчання героїв, які поклали голови у боротьбі за незалежність України.

 

    На завершення колони студентської молоді святковою ходою вирушили на Янівське кладовище для покладання квітів до Меморіалу Українських Січових Стрільців.

 

Lviv 4 300x200 - На Львівщині масштабно відзначають 100-річчя створення ЗУНР

 

Lviv 1 300x267 - На Львівщині масштабно відзначають 100-річчя створення ЗУНР

 

Lviv 6 300x206 - На Львівщині масштабно відзначають 100-річчя створення ЗУНР

background Layer 1