Пропустити навігацію

Трудовому колективу медиків – про пенсійне забезпечення

Підвищення рівня поінформованості мешканців області з питань пенсійного забезпечення – важлива ділянка роботи пенсійної служби головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області.

 

5 листопада п. р. заступник начальника управління застосування пенсійного законодавства – начальник відділу контролю за додержанням законодавства з питань пенсійного забезпечення Світлана Петрушко та начальник Личаківського відділу обслуговування громадян (сервісного центру) Орися Бесага провели зустріч з працівниками Львівського обласного госпіталю ветеранів війни та репресованих ім. Юрія Липи у м. Винники.

 

Світлана Петрушко розповіла про зміни у пенсійному законодавстві щодо призначення пенсій за вислугу років та пільгових пенсій. Надала роз’яснення про обчислення заробітної плати та страхового стажу при призначенні пенсії. Повідомила про умови виплати одноразової грошової допомоги працівників охорони здоров’я при виході на пенсію за віком. Порадила майбутнім пенсіонерам завчасно звертатися до фахівців сервісного центру, з метою проведення попередньої правової перевірки документів, необхідних для призначення пенсії.

 

Орися Бесага звернула увагу присутніх на послуги Пенсійного фонду  сучасного формату, за допомогою яких легко і просто можна отримати потрібну інформацію щодо пенсійного забезпечення, сплати внесків, стажу, тощо та навіть виготовити необхідні документи онлайн, без потреби відвідування сервісного центру. Поінформувала про зручність пенсійних посвідчень нового зразка, які поєднують функції посвідчення особи та платіжної картки, за допомогою якої можна отримувати пенсійні виплати і здійснювати необхідні розрахунки.

 

Насамкінець закликала медиків стати активними користувачами електронних та мобільних послуг пенсійної служби, щоб завжди бути в курсі актуальних питань пенсійного забезпечення.

 

Довідково: На обліку в головному управлінні Пенсійного фонду України у Львівській області перебуває 689,3 тис. одержувачів пенсій, з них 10,7 тис. отримують пенсії за вислугу років.

 

 

IMG e0a8a3b87c0a62994cf3f1973ab65c00 V 300x266 - Трудовому колективу медиків – про пенсійне забезпечення

 

IMG e8e96fba750f281d295ab10f0a4ac5c2 V 300x228 - Трудовому колективу медиків – про пенсійне забезпечення

background Layer 1