Пропустити навігацію

Фахівці пенсійної служби Львівщини провели семінари з питань пенсійного забезпечення

Представники головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області застосовують різноманітні форми комунікації з метою ознайомлення мешканців області з найважливішими питаннями пенсійного забезпечення.

 

Фахівці Червоноградського сервісного центру провели семінар – нараду з представниками підприємств, установ, організацій та архівних установ м.Червонограда і Сокальського району.

В межах семінару розповіли про те, як нараховується пенсія та за яких умов відбувається її призначення, акцентували увагу на основних складових, які впливають на обчислення її розміру. Наголосили на зростанні вимог до кількості років страхового стажу, необхідної для реалізації права на пенсійне забезпечення.

Начальник Червоноградського відділу обслуговування громадян (сервісного центру) Світлана Сідельник наголосила на важливості легального працевлаштування й оплати праці.

– Зарахування стажу відбувається лише за умов офіційного працевлаштування та обов’язкової сплати роботодавцем єдиного соціального внеску в сумі, не меншій за встановлений законодавством мінімальний розмір, – зазначила керівник сервісного центру та порадила відстежувати сплату роботодавцем страхових внесків на Веб-порталі Пенсійного фонду, пояснивши порядок реєстрації на ньому.

Увагу присутніх акцентували на електронних сервісах пенсійної служби, за допомогою яких можна оперативно отримувати актуальну інформацію з пенсійного забезпечення, а також розповіли про багатофункціональний формат пенсійного посвідчення нового зразка.

У ході семінару відбулося жваве обговорення, обмін думками та дискусії з порушених питань. Учасники семінару активно задавали питання доповідачам та отримували кваліфіковані відповіді.

Довідково: у семінарі взяли участь працівники кадрових служб та розрахункових відділів підприємств, установ, організацій та архівних установ м.Червонограда і Сокальського району – всього 83 особи.

 

 

20181105 114155 e1541601888962 275x300 - Фахівці пенсійної служби Львівщини провели семінари з питань пенсійного забезпечення

20181105 113759 e1541601733107 300x294 - Фахівці пенсійної служби Львівщини провели семінари з питань пенсійного забезпечення

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Начальник Бродівського відділу обслуговування громадян (сервісного центру) Світлана Бутинська  та головний спеціаліст цього ж  відділу провели  семінар для осіб, які отримують допомогу по безробіттю у  Бродівській філії Львівського обласного  центру зайнятості.  

Світлана Бутинська поінформувала про зміни в пенсійному забезпеченні, перерахунок пенсій з 01.12.2018 року у зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян, можливість укладення договору про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування та роз’яснила безробітним, що до страхового стажу, який враховується при призначенні пенсії, зараховуються лише періоди, за які сплачено внески. Відзначила, що розмір майбутньої пенсії залежить від тривалості страхового стажу та розміру заробітної плати.

Наталія Кудрик розповіла про зручні можливості одержання інформації з пенсійних питань за допомогою сучасних електронних сервісів Пенсійного фонду та  запропонувала стати їх активними користувачами.

Учасники заходу отримали консультації та роз’яснення на поставлені запитання.

           

Довідково: на обліку в Бродівській філії Львівського обласного  центру зайнятості перебуває 340 безробітних громадян, з них 60 – передпенсійного віку.

         Під час заходу роздано 30 інформаційних  буклетів на пенсійну тематику.

 

IMG 20181106 101242 300x226 - Фахівці пенсійної служби Львівщини провели семінари з питань пенсійного забезпеченняIMG 20181106 100643 300x214 - Фахівці пенсійної служби Львівщини провели семінари з питань пенсійного забезпечення

background Layer 1