Пропустити навігацію

Легалізація оплати праці та зайнятості населення – серед пріоритетних завдань Пенсійного Фонду

Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області проводить активну інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення, співпрацює з органами влади та соціальними партнерами,  консолідуючи заходи у сфері захисту конституційних прав застрахованих осіб на гідний заробіток, соціальне та пенсійне забезпечення.

 

 

Головний спеціаліст відділу забезпечення наповнення бюджету № 2 головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області Орися Кундеревич взяла участь у засіданні робочої групи з питань легалізації оплати праці та зайнятості населення, яке відбулося в Стрийській райдержадміністрації.

 

Учасники засідання розглянули питання рівня оплати праці та підбили підсумки вжитих заходів щодо його підвищення й подальшого контролю за дотриманням чинного законодавства з оплати праці.

 

Фахівець Фонду розповіла про вимоги до тривалості страхового стажу, необхідного для призначення пенсії за віком, та пояснила як відбувається її нарахування.  Назвала основні фактори, які впливають на обчислення пенсій, і в цьому зв’язку наголосила на важливості офіційного оформлення трудових відносин. 

 

DSCN1460 1 300x173 - Легалізація оплати праці та зайнятості населення – серед пріоритетних завдань Пенсійного Фонду

 

 

DSCN1462 300x125 - Легалізація оплати праці та зайнятості населення – серед пріоритетних завдань Пенсійного Фонду

 

З метою донесення до населення важливості офіційно оформлених трудових відносин для отримання гідних пенсійних виплат фахівці Буського відділу обслуговування громадян (сервісного центру) головного управління Фонду області провели роз’яснювальну роботу з фізичними особами-підприємцями і найманими працівниками, які здійснюють торгівельну діяльність.

 

Працівники пенсійної служби розповіли про безпосередню залежність пенсійних перспектив від нинішніх умов працевлаштування і оплати праці.  Наголосили, що тільки офіційно працевлаштована людина може розраховувати на соціальний захист, гарантований державою, та бути впевненою у забезпеченій старості. Страховий стаж, необхідний для реалізації права на пенсійне забезпечення, зараховується лише за умови належної сплати відрахувань із заробітку до бюджету Пенсійного фонду. Представники Фонду нагадали, що з 1 січня 2018 року правом на призначення пенсії за віком після досягнення 60–ти років можуть скористатися тільки ті громадяни, страховий стаж яких не менший 25 років. Надалі вимога за цим критерієм збільшуватиметься щороку на рік і у 2028 році становитиме 35 років.

 

Крім того інформували як користуватись Веб-порталом Пенсійного фонду України, підключитись до послуги СМС-інформування, отримати довідку про доходи з QR-кодом та оформити електронне пенсійне посвідчення.

 

В межах заходу роздали буклети та листівки на тему легального працевлаштування і пенсійного забезпечення.

 

Busk 1 07.11 240x300 - Легалізація оплати праці та зайнятості населення – серед пріоритетних завдань Пенсійного Фонду

Busk 2 07.11 239x300 - Легалізація оплати праці та зайнятості населення – серед пріоритетних завдань Пенсійного Фонду

 

Довідково: у Львівській області з початку року легалізовано 4981 відносин у сфері зайнятості населення,  додатково залучено 6891,5 тис. грн. єдиного соціального внеску.

background Layer 1