Пропустити навігацію

В головному управлінні Фонду журналістам телеканалу «Правда ТУТ» розповіли про перерахунок пенсій в Україні з 1 грудня

Сьогодні, 12 листопада, заступник начальника головного управління  Пенсійного фонду України у Львівській області Руслана Іванкова надала коментар телеканалу «Правда ТУТ» про проведення перерахунку пенсій у зв’язку з підвищенням соціальних стандартів. 

Журналістів інформували, що відповідно до Закону  України “Про Державний бюджет України на 2018 рік” з 1 грудня п. р. в Україні зростає прожитковий мінімум, який для непрацюючих громадян становитиме 1497 гривень. Із зростанням прожиткового мінімуму пенсіонери вже у грудні отримають перераховані пенсії.

−  Окрім мінімальних та максимальних розмірів пенсій також будуть перераховані надбавки, підвищення та інші виплати, які встановлюються до пенсій, розмір яких розраховується, виходячи із прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Тож суми, на які зростуть пенсійні виплати, у кожного будуть різні, − повідомила Руслана Іванкова.

Довідково: станом на 1 листопада 2018 року на Львівщині понад 40 тис. пенсіонерів отримують пенсію в розмірі 1435 грн. (за відсутності у чоловіків 35, а у жінок 30 років страхового стажу). З 1 грудня 2018 року розмір мінімальної пенсійної виплати зросте до 1497 грн.

 

DSC 0278 300x208 - В головному управлінні Фонду журналістам телеканалу «Правда ТУТ» розповіли про перерахунок пенсій в Україні з 1 грудня

background Layer 1