Пропустити навігацію

День відкритих дверей під гаслом «Ми серед Вас» провели у Львівському обласному товаристві сліпих

У рамках відзначення міжнародного дня незрячих сьогодні, 13 листопада, у Львівському обласному товаристві сліпих  для усіх охочих організували День відкритих дверей під гаслом «Ми  серед Вас».

 

До акції, в межах якої можна було побачити як проводять дозвілля   незрячі, долучились представники головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області під керівництвом заступника начальника головного управління Руслани Іванкової.

 

Програма заходу включала в себе декілька локацій, де присутні мали можливість ознайомитися з тими напрямками роботи, які проводяться організацією для осіб з порушенням зору. Це, зокрема,  проведення соціально-психологічних тренінгів, заняття в кімнаті фізичної реабілітації та комп’ютерному класі, майстер-клас з виготовлення виробів з бісеру, ознайомлення з системою брайлівського письма та виставкою творчих робіт незрячих, екскурсія музеєм тифлотехніки.

 

 – Мета такої акції привернути увагу до проблем сліпих, адже серед нас є талановиті, працелюбні та цілеспрямовані люди, треба лише їм трохи допомогти,- розповіла голова правління Львівської обласної організації УТОС Любов Кукуруза.

 

В межах заходу усі присутні могли поласувати смаколиками галицьких незрячих господинь, спробувати із зав’язаними очима налити собі чаю і таким чином психологічно наблизитись до буднів незрячих.

 

Довідково: в головному управлінні Пенсійного фонду України у Львівській області на обліку перебуває  690,0 тис. одержувачів пенсій, з них 113,2 тис. осіб з інвалідністю.  

Lviv 1 1 300x242 - День відкритих дверей під гаслом «Ми  серед Вас» провели у Львівському обласному товаристві сліпих

 

Lviv 2 300x212 - День відкритих дверей під гаслом «Ми  серед Вас» провели у Львівському обласному товаристві сліпих

 

 

Lviv 7 300x176 - День відкритих дверей під гаслом «Ми  серед Вас» провели у Львівському обласному товаристві сліпих

 

Lviv 8 300x241 - День відкритих дверей під гаслом «Ми  серед Вас» провели у Львівському обласному товаристві сліпих

background Layer 1