Пропустити навігацію

Міжнародний день людей з інвалідністю відзначили на Львівщині

У рамках відзначення міжнародного дня людей з інвалідністю стартував форум “Державна політика та соціальний захист осіб з інвалідністю: досягнення та виклики сьогодення” у якому взяло участь керівництво головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області.

 

У межах форуму впродовж дня відбулись панельні обговорення, щодо реалізації прав осіб з інвалідністю у працевлаштуванні, права на здобуття освіти дітей з інвалідністю та аспекти забезпечення доступності осіб з інвалідністю до середовища життєдіяльності, тощо.

 

Учасників громадських організацій, за багаторічну працю, високий професіоналізм, активну громадську діяльність та  з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю відзначили грамотами та подяками органів місцевої влади.

 

Довідково: в головному управлінні Пенсійного фонду України у Львівській області на обліку перебуває  690,0 тис. одержувачів пенсій, з них 170,0 тис. осіб з інвалідністю.

 

Lviv 1 300x224 - Міжнародний день людей з інвалідністю відзначили на Львівщині

Lviv 2 300x234 - Міжнародний день людей з інвалідністю відзначили на Львівщині

 

 Також, в Стрийській центральній районній бібліотеці відбувся круглий стіл на тему: «Шляхи інтеграції у суспільство осіб з особливими потребами».

 

 Начальник Стрийського відділу обслуговування громадян (сервісного центру) Богдана Семків розповіла присутнім про пенсійне забезпечення осіб з інвалідністю, перерахунок пенсій з 1 грудня 2018 року та сервіси Веб-порталу електронних послуг Фонду.

 

Стрийський відділ обслуговування давно тісно співпрацює з усіма громадськими організаціями інвалідів міста Стрия, міста Моршина та Стрийського району, оскільки 13,8 % всіх пенсіонерів, які перебувають на обліку отримують пенсію по інвалідності.

 

Під час заходу голова Моршинського міського та Стрийського районного товариства інвалідів Зеновія Кецик нагородила Почесною грамотою Богдану Семків за значний вклад, плідну працю та активну участь в інвалідному русі та з нагоди 20 – річчя створення товариства інвалідів.

 

 

Довідково: у Стрийському відділі обслуговування громадян на обліку перебуває 1907 одержувачів пенсії по інвалідності – жителів м. Стрия, середній розмір пенсії – 1790,90 грн. та 2441 – одержувачів пенсії по інвалідності – жителів Стрийського району та м. Моршин, середній розмір пенсії – 1681,60 гривень.

 

Lviv 3 300x230 - Міжнародний день людей з інвалідністю відзначили на Львівщині

background Layer 1