Пропустити навігацію

У Львові провели круглий стіл щодо інтеграції внутрішньо переміщених осіб

Сьогодні, 11 грудня п. р., у  Львівському культурному центрі Кримських татар представники влади та громадського сектору провели круглий стіл на тему: «Шляхи інтеграції внутрішньо переміщених осіб в місцеві громади в рамках Плану заходів з реалізації Стратегії розвитку Львівщини до 2020 року».

DSC 0550 300x238 - У Львові провели круглий стіл щодо інтеграції внутрішньо переміщених осіб

Ініціатори заходу мали на меті проаналізувати теоретичні напрацювання і практичні вирішення запитів вимушених переселенців та їх інтеграції у громади.

У дискусії разом з радником міністра соціальної політики з питань внутрішньо переміщених осіб у Львівській області Оксаною Яковець, муфтієм РО «Духовне управління мусумальман АР Крим» Айдером Рустемовим, представником Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Пітером Тороком, головою благодійного фонду «Хайтарма» Енвером Бекіровим, керівником Львівського регіонального офісу Благодійного фонду «Право на захист» Остапом Тимчієм, представниками департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації та громадських організацій взяли участь представники головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області.

DSC 0572 218x300 - У Львові провели круглий стіл щодо інтеграції внутрішньо переміщених осіб

Учасники круглого столу обговорили питання інтеграції, реалізації прав та гарантій, соціального захисту вимушено переміщених осіб.

 

У межах заходу заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області Руслана Іванкова розповіла про роботу, яка проводиться в головному  управлінні Пенсійного фонду області з внутрішньо переміщеними особами для забезпечення їм своєчасної і в повному обсязі виплати пенсій.

За результатами дискусії була досягнута домовленість про тісну взаємодію всіх партнерів та організацій для  вдосконалення механізму подолання бар’єрів в реалізації прав внутрішньо переміщених осіб.  

 

 

 

Довідково: станом на 1 грудня 2018 року головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області здійснює виплату пенсій 1663 внутрішньо переміщеним особам. Для забезпечення виплати пенсій у грудні місяці п. р. зазначеній категорії осіб спрямовано 5889,09 тис. гривень. Середній розмір пенсійної виплати складає 3541,25 гривень.

 

DSC 0531 300x171 - У Львові провели круглий стіл щодо інтеграції внутрішньо переміщених осіб

 

DSC 0540 300x173 - У Львові провели круглий стіл щодо інтеграції внутрішньо переміщених осіб

 

DSC 0560 300x176 - У Львові провели круглий стіл щодо інтеграції внутрішньо переміщених осіб

 

DSC 0531 300x171 - У Львові провели круглий стіл щодо інтеграції внутрішньо переміщених осіб

 

background Layer 1