Пропустити навігацію

На Львівщині вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні, 14 грудня, у Львові біля пам’ятного знаку «Героям і жертвам Чорнобиля» відбулись урочисті заходи з нагоди відзначення Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. 

 

У межах заходів представники влади, головного управління Пенсійного фонду області та громадськості запалили лампадки й поклали квіти до пам’ятного знаку «Героям і жертвам Чорнобиля».

 

У пам’ять тих, хто пожертвував своїм життям, рятуючи світ від атомного лиха, священики відслужили чин панахиди та відбулося громадське віче. Учасники заходу спільно виконали Гімн України.

 

Опісля, у кінопалаці імені О. Довженка відбулася зустріч із учасниками ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та громадськими організаціями.

 

Довідково: в головному управлінні Пенсійного фонду України у Львівській області на обліку  перебувають понад 4 тисячі учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС та потерпілих від Чорнобильської катастрофи – одержувачів пенсій. Середній розмір пенсії у цієї категорії громадян складає 3625,17 гривень. В області налічується 3599 ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС, з них 998 осіб з інвалідністю, середній розмір пенсії – 3991,80 грн.; 2601 ліквідатор, середній розмір пенсії2839,10 гривень.

 

Lviv 1 2 300x197 - На Львівщині вшанували  учасників ліквідації наслідків аварії  на Чорнобильській АЕС

Lviv 2 2 300x201 - На Львівщині вшанували  учасників ліквідації наслідків аварії  на Чорнобильській АЕС

Lviv 3 2 300x201 - На Львівщині вшанували  учасників ліквідації наслідків аварії  на Чорнобильській АЕС

Lviv 4 1 300x201 - На Львівщині вшанували  учасників ліквідації наслідків аварії  на Чорнобильській АЕС

Lviv 5 300x201 - На Львівщині вшанували  учасників ліквідації наслідків аварії  на Чорнобильській АЕС

background Layer 1