Пропустити навігацію

Безробітним громадянам – про актуальні питання пенсійного забезпечення і сучасні послуги Пенсійного фонду

З метою інформування безробітних громадян про важливість легальної зайнятості та  зміни в пенсійному забезпеченні представники головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області сьогодні, 17 грудня, провели семінар для осіб, які перебувають на обліку у Львівському міському центрі зайнятості.

 

Заступник начальника відділу методології та організації роботи з обслуговування громадян Світлана Пристайко поінформувала учасників семінару про умови призначення та порядок нарахування пенсій, акцентувавши увагу на визначальній ролі тривалості страхового стажу та розміру заробітку. Фахівець зауважила, що страховий стаж зараховується тільки за умови офіційного працевлаштування та сплати роботодавцем єдиного соціального внеску в розмірі, не меншому за встановлений законодавством мінімальний. Повідомила про можливість набуття страхового стажу шляхом добровільної участі в системі загальнообов’язкового державного страхування.

Головний спеціаліст відділу супроводження інформаційних систем та електронних реєстрів № 1 Олег Менів акцентував увагу слухачів на сучасних електронних сервісах Пенсійного фонду України, за допомогою яких можна переглядати персональні дані щодо суми сплачених роботодавцем страхових внесків і тривалості зарахованого страхового стажу, отримувати потрібні довідки й інші документи з підтвердженням QR-кодом онлайн та актуальну інформацію з пенсійного забезпечення через СМС-інформуваня. Рекомендував учасникам семінару стати користувачами цих зручних електронних сервісів.

На завершення семінару усім присутнім роздали тематичні буклети.

 

 Довідково: у Львівській області станом на 01 грудня 2018 року на веб-порталі Пенсійного фонду України зареєстровано понад 77,9 тисяч користувачів, в тому числі 29,5 тисяч – протягом січня-листопада 2018 року. До послуги СМС-інформування підключено понад 13,3 тисяч осіб.

 

IMG 94f5257c54a6ef39368def7434957ba5 V 300x226 - Безробітним громадянам – про актуальні питання пенсійного забезпечення і сучасні послуги Пенсійного фонду

background Layer 1