Пропустити навігацію

Приватним підприємцям Буського району фахівці Фонду роз’яснюють ризики нелегального працевлаштування

З метою донесення до населення необхідності офіційного працевлаштування, заступник начальника Буського відділу обслуговування громадян (сервісного центру) головного управління Пенсійного фонду України у  Львівській області Наталія Кузіна  17 січня 2019 року провела інформаційно-роз’яснювальну роботу з фізичними особами-підприємцями і найманими працівниками, які здійснюють торгівельну діяльність.

Надаючи роз’яснення умов призначення та порядку нарахування пенсій, представник Фонду акцентувала увагу на важливості легальної виплати зарплати та офіційного оформлення трудових відносин, оскільки тільки за таких умов періоди роботи зараховуються до страхового стажу. Наталія Кузіна наголосила,  що з 1 січня 2019 року правом на призначення пенсії за віком після досягнення 60-ліття можуть скористатися тільки ті громадяни, страховий стаж яких не менший 26 років. Надалі вимога за цим критерієм збільшуватиметься щороку на рік і в 2028 році становитиме 35 років. Отож про майбутнє пенсійне забезпечення потрібно дбати вже сьогодні, обов’язково оформляючи трудові договори з роботодавцями та у жодному разі не погоджуватись на пропозиції виплати заробітку «в конверті».

Представник пенсійної служби поінформувала про можливість відстеження персональних даних щодо сум нарахованої зарплати, сплачених внесків та тривалості зарахованого стажу на Веб-порталі Пенсійного фонду та налаштувавши послугу СМС-інформування.

Крім того, роздала буклети та листівки на тему легального працевлаштування і пенсійного забезпечення.

 

Довідково: у Львівській області упродовж 2018 року   легалізовано 13198 робочих місць, додатково залучено 36840,5 тис. грн. єдиного соціального внеску.

17.01 1 289x300 - Приватним підприємцям Буського району фахівці Фонду роз’яснюють ризики нелегального працевлаштування

 

17.01 3 300x291 - Приватним підприємцям Буського району фахівці Фонду роз’яснюють ризики нелегального працевлаштування

 

background Layer 1