Пропустити навігацію

Про важливість легального працевлаштування розповіли в центрах зайнятості

Представники головного управління Пенсійного фонду у Львівській області  продовжують інформувати громадян, які перебувають на обліку в центрах зайнятості, про основні норми пенсійного законодавства та наголошують на важливості легального працевлаштування.

 

Упродовж другої декади січня поточного року зустрічі з безробітними провели фахівці Франківського, Бориславського, Галицького сервісних центрів  Фонду області та відділу забезпечення наповнення бюджету №1.

 

В межах зустрічей ознайомили присутніх з порядком та умовами призначення пенсії, назвали складові, які впливають на обчислення пенсії. Наголосили на важливості набуття страхового стажу,  вимоги до необхідної тривалості якого для реалізації права на пенсійне забезпечення минулого року зросли та продовжуватимуть зростати щороку на рік упродовж десятиліття. При цьому акцентували увагу громадян, які перебувають на обліку в центрах зайнятості та мають намір працевлаштуватися, на важливості  офіційного оформлення трудових відносин як запоруки соціального захисту впродовж трудової діяльності та гідного пенсійного забезпечення після виходу на заслужений відпочинок. Пояснили, що обов’язковою умовою зарахування страхового стажу є сплата єдиного соціального внеску в розмірі, не меншому за встановлений законом мінімальний, та ознайомили з можливістю добровільної участі в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування. Закликали не погоджуватися на заробітну плату «в конверті», щоб не позбавляти себе гідного пенсійного забезпечення в майбутньому.

 

Крім того, представники пенсійної служби поінформували про можливість відстеження інформації щодо нарахованої заробітної плати, сплачених внесків та зарахованого стажу в Особистому кабінеті на Веб-порталі Пенсійного фонду, пояснили порядок реєстрації на цьому зручному електронному сервісі. Порадили також підключити послугу СМС-інформування для оперативного отримання актуальної інформації  та закликали незайнятих громадян стати активними користувачами сучасних сервісів Фонду.

 

Foto0429 300x217 - Про важливість легального працевлаштування розповіли в центрах зайнятості

 

Dodatok 1 1 300x175 - Про важливість легального працевлаштування розповіли в центрах зайнятості

 

 

 

IMG 20190117 122931 300x226 - Про важливість легального працевлаштування розповіли в центрах зайнятості

 

IMG f26fb95bffdfe3b9cf4774caee2362b6 V 300x225 - Про важливість легального працевлаштування розповіли в центрах зайнятості

 

background Layer 1