Пропустити навігацію

На Дрогобиччині триває інформаційно-роз’яснювальна робота з питань пенсійного забезпечення

16 січня поточного року начальник Дрогобицького сервісного центру головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області Любов Яневич взяла участь у черговому засіданні робочої групи з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення при Дрогобицькій райдержадміністрації. 

Під час обговорення важливих питань легалізації на нараді заслухали суб’єктів господарювання, які нараховують заробітну плату своїм працівникам у розмірах нижчих, ніж законодавчо встановлений мінімум, таких у районі – 10.  Члени робочої групи окреслили подальший план дій щодо детінізації доходів фізичних і юридичних осіб  та зобов’язали запрошених дотримуватися законодавства про працю, міжпосадових і міжкваліфікаційних співвідношень в оплаті праці.

Представник Пенсійного фонду області звернула увагу присутніх на важливості не тільки дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці, а й підвищення заробітної плати найманим працівникам.

 ‒ Від величини офіційно нарахованої заробітної плати за весь період трудової діяльності, починаючи з 01.07.2000 року, залежатиме розмір пенсійного забезпечення особи в майбутньому, ‒ наголосила Любов Яневич.

 

1 3 300x201 - На Дрогобиччині триває інформаційно-роз'яснювальна робота  з питань пенсійного забезпечення

 

17 січня начальник Дрогобицького сервісного центру прочитала лекцію для безробітних громадян, які перебувають на обліку в Дрогобицькому міськрайонному центрі зайнятості. Цього разу слухачами була категорія осіб передпенсійного віку.

Фахівець Фонду розповіла про умови і діючий порядок призначення пенсій, зміни в законодавстві щодо набуття права на пенсію, зарахування особливих періодів до страхового стажу, повідомила про можливість попередньої оцінки спеціалістами сервісного центру документів для призначення пенсії. Особливо наголосила на важливості для майбутнього пенсійного забезпечення офіційного нарахування заробітної плати в розмірах, вищих від законодавчо встановленого мінімуму. Інформувала, як за допомогою онлайн-сервісів Пенсійного фонду України можна контролювати сплату страхових внесків роботодавцем  та відстежувати свої особисті дані в Реєстрі застрахованих осіб.

Незайнятим громадянам вручили інформаційні матеріали щодо переваг легальної зайнятості і порядку реєстрації на Веб- порталі Пенсійного фонду.

 

3 300x225 - На Дрогобиччині триває інформаційно-роз'яснювальна робота  з питань пенсійного забезпечення

 

Крім цього, 17 січня у Дрогобицькому відділі обслуговування громадян відбулася “гаряча телефонна лінія” з мешканцями Дрогобиччини.  Упродовж 2-ох годин начальник сервісного центру Любов Яневич відповідала на запитання додзвонювачів, які цікавилися підвищенням пенсій у 2019 році, порядком проведення індексації пенсій у березні, правилами зарахування до страхового стажу періоду роботи за кордоном тощо.

 

4 - На Дрогобиччині триває інформаційно-роз'яснювальна робота  з питань пенсійного забезпечення

 

 

Довідково: Дрогобицький сервісний центр обслуговує 18635 пенсіонерів  м. Дрогобича і 20200 пенсіонерів Дрогобицького району, середній розмір пенсій, яких у січні поточного року склав 2164 гривні.

 

 

 

 

background Layer 1