Пропустити навігацію

Представники головного управління Фонду у Львівській області наголошують на важливості офіційних трудових відносин

З метою донесення інформації про важливість офіційно оформлених трудових відносин для отримання працівниками і самими роботодавцями соціальних гарантій та гідних пенсійних виплат, а також забезпечення стабільних надходжень до бюджетів усіх рівнів працівники головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області проводять зустрічі з представниками малого і середнього бізнесу, особами, які перебувають на обліку в центрах зайнятості, беруть участь у засіданнях робочих груп з питань легалізації зайнятості та заробітної плати  тощо.

 

В рамках проведення інформаційної акції під гаслом “Будь захищеним – подумай про майбутнє!” фахівці Трускавецького відділу обслуговування громадян (сервісного центру) здійснили вихід на підприємства роздрібної торгівлі м. Стебника.

Спілкуючись з представниками приватного бізнесу працівники пенсійної служби надали детальні роз’яснення негативного впливу тіньової зайнятості на сферу трудових віносин та наповнення бюджету Фонду. Зокрема, акцентували увагу на важливості легального працевлаштування для набуття необхідної для виходу на пенсію за віком кількості років трудової діяльності. Зауважили на зростанні вимог до тривалості страхового стажу і наголосили, що його зарахування відбувається за умови офіційного працевлаштування та обов’язкової сплати єдиного внеску в розмірі, не меншому за мінімальний. Закликали найманих працівників до офіційного оформлення трудових відносин і легальних заробітків, а роботодавців – до відповідальності за найманих працівників і платіжної дисципліни.

Для контролю за нарахованою заробітною платою, сплаченими страховими внесками та тривалістю страхового стажу запропонували скористатись послугою СМС-інформуванням та Веб-порталом електронних послуг Пенсійного фонду України.

Про безпосередню залежність пенсійних перспектив від нинішніх умов працевлаштування і оплати праці йшлося на семінарі для осіб, які перебувають на обліку в Львівському міському центрі зайнятості.

Представники головного управління  наголосили, що тільки офіційно працевлаштована людина може розраховувати на соціальний захист, гарантований державою, та бути впевненою у забезпеченій старості. Особливу увагу звернули на  електронні послуги пенсійної служби, створені на основі інформаційних технологій та запропонували долучатися до сучасних систем отримання послуг.

На черговому засіданні робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення у Бориславській міській раді розглянули ситуацію щодо дотримання суб’єктами господарювання законодавства в питаннях трудових відносин, зокрема з оплати праці, укладання трудових договорів між роботодавцями і найманими працівниками та узгодили план подальших заходів щодо підвищення рівня оплати праці та контролю за дотриманням чинного законодавства з оплати праці.

Учасникам заходів роздали інформаційні буклети про сучасні он-лайн сервіси Фонду та переваги офіційно оформлених трудових відносин.

 

 

Довідково: представники головного управління  упродовж 2018 року провели 173 флешмоб – акції на тему легалізації трудових відносин та заробітної плати, 472 зустрічі з особам, які перебувають на обліку в службі зайнятості та взяли участь у 1535 засіданнях робочих груп з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати.

 

WhatsApp Image 2019 01 21 at 12.03.36 300x267 - Представники головного управління Фонду у Львівській області наголошують на важливості офіційних трудових відносин

 

MTSZ 300x169 - Представники головного управління Фонду у Львівській області наголошують на важливості офіційних трудових відносин

 

1 4 263x300 - Представники головного управління Фонду у Львівській області наголошують на важливості офіційних трудових відносин

 

 

background Layer 1