Пропустити навігацію

На теренах західних областей України відкрили Громадський музей «Чорнобиль – пам’ять Львівщини»

Сьогодні, 15 березня, у м. Львові відбулося урочисте відкриття Громадського музею «Чорнобиль – пам’ять Львівщини». Музей є осередком пам’яті львів’ян – ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та складається із двох зал, де містяться світлини ліквідації аварії на ЧАЕС, одяг та речі ліквідаторів, книги присвячені події та пам’яті тих, хто загинув рятуючи світ від Чорнобильської катастрофи.

 

У заході взяли участь представники Львівської обласної державної адміністрації, міської ради, головного управління Пенсійного фонду області, громадських організацій, ліквідатори аварії на ЧАЕС. 

 

Очільниця Пенсійного фонду області Галина Недзельська передала музею  цінний подарунок – ікону Богоматері.

 

Голова Львівської обласної організації «Союз Чорнобиль України» Андрій Кульчицький, один з ініціаторів створення музею, розповів про Чорнобильську катастрофу та історію створення експозиції музею. Наголосив на унікальності такого музею на теренах західних областей України, подякував усім благодійникам, хто допоміг у цій благородній справі.

 

− Дякую усім, хто долучився до відкриття музею. Адже на Західній Україні немає таких музеїв, як сьогодні ми відкриваємо тут. На превеликий жаль багатьох причетних до ліквідації наслідків Чорнобильської аварії вже немає серед нас. Сьогодні тут є початки нашого музею, в подальшому ми долучимось до справи, щоб збільшувати, поповнювати музей, − сказав Андрій Кульчицький.  Також подякував керівництву головного управління Фонду за налагоджену співпрацю та розуміння проблем чорнобильців і сприяння у їх вирішенні.

 

Відтак символічну стрічку на вході до музею перерізали Голова Львівської обласної організації «Союз Чорнобиль України» Андрій Кульчицький та директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Наталія Кузяк.

 

Довідково: в головному управлінні Пенсійного фонду України у Львівській області на обліку  перебуває  4501 учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС та потерпілі від Чорнобильської катастрофи – одержувачі пенсій. Середній розмір пенсії у цієї категорії громадян складає   3749,92 гривень.

 

 

DSC 0337 208x300 - На теренах західних областей України відкрили Громадський музей  «Чорнобиль - пам’ять Львівщини»

DSC 0321 300x235 - На теренах західних областей України відкрили Громадський музей  «Чорнобиль - пам’ять Львівщини»

DSC 0285 300x203 - На теренах західних областей України відкрили Громадський музей  «Чорнобиль - пам’ять Львівщини»

DSC 0298 300x220 - На теренах західних областей України відкрили Громадський музей  «Чорнобиль - пам’ять Львівщини»

DSC 0324 300x202 - На теренах західних областей України відкрили Громадський музей  «Чорнобиль - пам’ять Львівщини»

background Layer 1