Пропустити навігацію

На Львівщині відбулась зустріч з учасниками антитерористичної операції (операції Об’єднаних сил)

У суботу, 16 березня, відбулась зустріч голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки з учасниками антитерористичної операції (операції Об’єднаних сил). У залі театру імені Марії Заньковецької зібралися керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, райдержадміністрацій, військових комісаріатів, прокуратури, Національної поліції, обласного центру зайнятості, представники головного управління Пенсійного фонду області щоби почути і допомогти вирішити проблеми учасників АТО (ООС).

 

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто віддав найцінніше – життя за волю і незалежність нашої держави.

Голова облдержадміністрації зазначив, що Львівщина – одна з областей з найбільшою кількістю воїнів, які захищали та захищають Україну (понад 24 тисячі учасників бойових дій  – саме з нашої області).

У межах зустрічі присутніх ознайомили з підтримкою учасників АТО (ООС) та членів їх сімей, яку надавали упродовж 2014-2018 років на території Львівської області.

Про соціальне, медичне та пенсійне забезпечення українських воїнів та їх сімей розповіла директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Наталія Кузяк.

Серед основних питань, які обговорили на зустрічі, були отримання житла та земельних ділянок, необхідність фінансової допомоги, безкоштовного лікування та реабілітації, працевлаштування демобілізованих учасників АТО (ООС), отримання різного роду соціальних пільг та виплат.

 

Учасники АТО (ООС) мали можливість поспілкуватися з начальником головного управління Пенсійного фонду області Галиною Недзельською щодо пенсійного забезпечення.

Загалом збори тривали чотири години й усі бажаючі висловились та отримали необхідну консультацію та допомогу.

 

За результатами зустрічі будуть підготовлені пропозиції щодо внесення змін до законодавчих актів з питань пенсійного забезпечення, які облдержадміністрацією будуть скеровані Голові Верховної Ради України.

 

Довідково: нагадаємо, що зустрічі з учасниками антитерористичної операції (операції Об’єднаних сил) та членами їх сімей відбуваються на Львівщині з 2015 року, щоб допомогти вирішити соціальні, медичні та будь-які побутові проблеми українських воїнів, котрі боронять наш спокій на східних кордонах держави та їхніх родин.

 

IMG 20190316 120420 300x228 - На Львівщині відбулась зустріч з учасниками антитерористичної операції (операції Об’єднаних сил)

 

IMG 20190316 120251 300x215 - На Львівщині відбулась зустріч з учасниками антитерористичної операції (операції Об’єднаних сил)

 

IMG 20190316 122530 300x239 - На Львівщині відбулась зустріч з учасниками антитерористичної операції (операції Об’єднаних сил)

 

IMG 20190316 131659 283x300 - На Львівщині відбулась зустріч з учасниками антитерористичної операції (операції Об’єднаних сил)

 

IMG 20190316 144353 1 254x300 - На Львівщині відбулась зустріч з учасниками антитерористичної операції (операції Об’єднаних сил)

 

background Layer 1