Пропустити навігацію

Фахівці Фонду роз’яснюють ризики нелегального працевлаштування

Для привернення уваги громадян до проблеми неофіційної зайнятості представники головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області  проводять відповідну роботу в області, роз’яснюючи залежність розміру майбутньої пенсії від тривалості страхового стажу та розміру легальної заробітної плати, з якої сплачено страхові внески.

 

Відтак відбулися чергові засідання робочих груп з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення за участі начальників  Дрогобицького та Самбірського відділів обслуговування громадян (сервісних центрів).

 

Фахівці Фонду акцентували увагу на важливості своєчасної сплати роботодавцями обов’язкових платежів. Проаналізувавши ситуацію щодо наявних боргів, наголосили на необхідності посилення інформаційно-роз’яснювальної роботи з представниками малого і середнього бізнесу та  вжиття до боржників відповідних заходів впливу, передбачених законодавством.

 

Крім того, заслухали керівників підприємств та фізичних-осіб підприємців, які нараховували найманим працівникам заробітну плату нижче встановленого законодавством мінімального розміру та   застосовували використання неповного робочого дня.

 

За результатами проведених засідань робочих груп працедавцям надали рекомендації щодо впорядкування трудових відносин з найманими працівниками, забезпечення нарахування заробітної плати не нижче мінімального розміру з урахуванням кваліфікації за виконання робіт підвищеної складності відповідно до законодавчо визначених тарифних ставок та зобов’язали невідкладно погасити заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску.

 

Drogobych 2 300x200 - Фахівці Фонду роз’яснюють ризики нелегального працевлаштування

 

Sambir 2 1 300x225 - Фахівці Фонду роз’яснюють ризики нелегального працевлаштування

 

Працівники Буського відділу обслуговування громадян (сервісний центр) провели інформаційно – роз’яснювальну роботу серед фізичних осіб – підприємців, найманих працівників та  мешканців м. Буськ щодо важливості легального працевлаштування.

Фахівці Фонду інформували, що несплата єдиного внеску, неподання звітів або подання звітів з помилками позбавляє права на зарахування в повному обсязі до страхового стажу періодів підприємницької діяльності, а також позбавляє людину соціальних гарантій та гідних пенсійних виплат.  Акцентували увагу підприємців на тому, що з 1 січня 2019 року правом на призначення пенсії за віком після досягнення 60-ліття можуть скористатися тільки ті громадяни, страховий стаж яких не менший 26 років. Надалі вимога за цим критерієм збільшуватиметься щороку на рік і в 2028 році становитиме 35 років.

Під час інформаційного заходу спеціалісти пенсійної служби розповіли як оформити електронне пенсійне посвідчення, підключитись до послуги СМС-повідомлення, отримати довідку про доходи з QR-кодом та користуватись Веб-порталом Пенсійного фонду України.

Також, розповсюдили буклети та листівки на тему легального працевлаштування і пенсійного забезпечення.

 

18.03 2 e1553075027325 300x263 - Фахівці Фонду роз’яснюють ризики нелегального працевлаштування

18.03 1 300x238 - Фахівці Фонду роз’яснюють ризики нелегального працевлаштування

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Довідково: упродовж двох місяців поточного року у Львівській області легалізовано 3088 робочих місць, додатково залучено 31419,1 тис. грн. єдиного соціального внеску.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

background Layer 1