Пропустити навігацію

Результати внутрішніх аудитів та стан контрольно-перевірочної роботи за 9 місяців 2018 року

Відповідно до зведених планів проведення внутрішніх аудитів Пенсійним фондом України на І півріччя 2018 року (зі змінами) та на ІІ півріччя 2018 року управлінням внутрішнього аудиту та фінансового контролю проведено 4 планові внутрішні аудити, з них 3 внутрішні аудити відповідності та 1 внутрішній аудит ефективності.

 

За результатами аудитів відповідності виявлено 17 фінансових порушень та 163 нефінансових порушень, за результатами аудиту ефективності встановлено 4 управлінсько-організаційні недоліки.

 

Крім того, проведено 4 контрольні заходи, за результатами яких порушень не виявлено.

 

Відділами контрольно-перевірочної роботи протягом 9 місяців 2019 року  проведено:

  • 1849 позапланових перевірок за заявами страхувальників, з них по 1411 юридичних особах та 438 фізичних особах. Порушення виявлені у 84 % загальної кількості проведених перевірок. Винесено 1465 приписів про усунення порушень, донараховано страхових внесків та застосовано фінансових санкцій на суму 8,6 тис. грн., які сплачено в повному обсязі, до адміністративної відповідальності притягнуто посадову особу у вигляді штрафу;
  • 12120 перевірок документів, поданих для обчислення пенсій. Виявлено порушення, які в 93 випадках призвели до переплат пенсій, у 60 – до недоплат пенсій та попереджено 429 випадків;
  • 28 перевірок цільового використання коштів Пенсійного фонду України, призначених на виплату пенсій та допомог, з них 6 Центрів поштового зв’язку та 518 відділень поштового зв’язку. Виявлено 597 порушень по 465 поштових об’єктах, в т.ч.: 97 % – порушення в частині своєчасності виплати пенсії в межах виплатного періоду та 3 % – порушення в оформленні виплатних документів.
  • 62 перевірки дотримання норм законодавства при перерахуванні коштів установам (закладам), де особи перебувають на повному державному утриманні. За результатами перевірки виявлено 1 порушення;
  • 162 перевірки банківських установ щодо своєчасності зарахування, повернення коштів та правильності виплати пенсій та грошової допомоги. Виявлено 1 випадок несвоєчасного повернення зарахованих коштів (у зв’язку зі смертю пенсіонера).

 

Крім того, проведено 21 перевірку щодо правильності нарахування та сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування, в тому числі 6 перевірок сервісних центрів МВС України у Львівській області щодо нарахування та сплати збору при відчуженні легкових автомобілів та 15 перевірок нотаріусів щодо правильності нарахування та сплати збору при купівлі/продажу нерухомого майна. Порушень не виявлено.

background Layer 1