Пропустити навігацію

Працевлаштовуватись офіційно: закликає Пенсійна служба Львівщини людей, які шукають роботу

Представники головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області  знайомлять громадян, які перебувають на обліку в центрах зайнятості, з основними нормами пенсійного законодавства та наголошують на важливості легального працевлаштування.

 

Спеціалісти Залізничного, Франківського, Шевченківського та Галицького відділів обслуговування громадян (сервісні центри) в  м. Львові спільно з фахівцями Львівського міського центру зайнятості провели семінари для тимчасово безробітних осіб на тему легалізації зайнятості.

Під час семінарів представники пенсійної служби ознайомили присутніх з порядком та умовами призначення пенсії, переліком документів, необхідних для призначення пенсії. Звернули увагу осіб передпенсійного віку на те, що вони мають можливість завчасно звернутися до сервісного центру з документами для призначення пенсії для їх перевірки та отримання консультацій.  Роз’яснили безробітним громадянам про вплив тривалого перебування на обліку в службі зайнятості на майбутнє призначення пенсії тощо.

Фахівці Фонду особливу увагу звернули на негативні наслідки отримання заробітної плати “в конвертах”, залежність страхового стажу від сплати внесків, відповідальність роботодавців за допуск працівників до роботи без належного оформлення, позбавлення соціального захисту працівника в разі неофіційного працевлаштування. Інформували про можливість набуття страхового стажу шляхом добровільної участі в загальнообов’язковому державному соціальному страхуванні

Крім того, ознайомили з отриманням інформаційних послуг за допомогою Веб-порталу електронних послуг  Пенсійного фонду України та СМС-інформування. Надали кваліфіковані відповіді щодо зарахування стажу фізичним особам-підприємцям, періоду перебування на обліку в центрі зайнятості та навчання в учбових закладах. Також роздали тематичні буклети.

 

Довідково: упродовж січня-лютого 2019 року представники головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області  провели 87 інформаційних заходів для осіб, які перебувають на обліку в органах служби зайнятості.

 

Zaliznychnyj 300x225 - Працевлаштовуватись офіційно: закликає Пенсійна служба Львівщини людей, які шукають роботу

 

Frankivskyj 225x300 - Працевлаштовуватись офіційно: закликає Пенсійна служба Львівщини людей, які шукають роботу

 

SHevchenkivskyj 300x190 - Працевлаштовуватись офіційно: закликає Пенсійна служба Львівщини людей, які шукають роботу

 

Foto Galyts bezrob 300x172 - Працевлаштовуватись офіційно: закликає Пенсійна служба Львівщини людей, які шукають роботу

background Layer 1