Пропустити навігацію

Прес-реліз. До уваги фізичних осіб – суб’єктів підприємницької діяльності!

Із внесенням змін до законодавства про пенсійне забезпечення вагомого значення набув страховий стаж. Саме наявність необхідних років страхового стажу визначає право особи на пенсійне забезпечення.

Адже з 1 січня 2018 року для виходу на пенсію у віці 60 років необхідно мати 25 років страхового стажу.

Кожного року кількість років страхового стажу, необхідних для призначення пенсії за віком у 60 років, буде збільшуватися на один рік та з 1 січня 2028 року становитиме не менше 35 років.

 

Страховий стаж це період, за який сплачувались внески на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, у розмірі не менше мінімального.

 

Для зарахування фізичним особам-підприємцям повного місяця до страхового стажу необхідно сплачувати єдиний соціальний внесок в сумі, не меншій мінімального страхового внеску (на сьогодні це 819,06 грн.), а також не забути подати річну звітність про нарахування єдиного внеску до територіальних органів Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області. При цьому обов’язок сплати єдиного соціального внеску не залежить від факту отримання чи неотримання доходу від підприємницької діяльності.

Фізичні особи-підприємці часто намагаються уникнути сплати єдиного соціального внеску, але таким чином позбавляють себе майбутньої пенсі та інших соціальних гарантій.

 

Наголошуємо, що період, за який наявна заборгованість з єдиного соціального внеску, не буде зарахованим до страхового стажу до повного погашення боргу.

 

Шановні фізичні особи-підприємці та особи, які провадять незалежну професійну діяльність!

Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області звертається до Вас з проханням погасити наявну заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску та вчасно і в повному обсязі сплачувати поточні зобов’язання.

background Layer 1