Пропустити навігацію

Представники головного управління Фонду роз’яснюють важливість легального працевлаштування громадянам, які шукають роботу

Сьогодні, 20 травня, фахівці головного  управління Пенсійного фонду України у Львівській області разом з працівниками Львівського міського центру зайнятості провели семінар для тимчасово незайнятих громадян, які перебувають в пошуку роботи.

Заступник начальника управління застосування пенсійного законодавства Світлана Петрушко поінформувала присутніх про засади пенсійного забезпечення, роз’яснила умови, необхідні для реалізації права на призначення пенсії. Зосередила увагу на складових пенсійної виплати, які впливають на формування її розміру, а це величина заробітку, сума сплачених страхових внесків та тривалість страхового стажу. Наголосила на тому, що зарахування страхового стажу відбувається лише за умови офіційного працевлаштування і своєчасної сплати внесків у розмірі, не меншому за встановлений законодавством мінімальний. Пояснила негативні наслідки зарплат «у конвертах» для отримання належного соціального захисту та гідних пенсійних перспектив і закликала не погоджуватися на такі пропозиції роботодавців. 

Головний спеціаліст відділу супроводження інформаційних систем та електронних реєстрів Олег Менів ознайомив учасників семінару зі зручними  дистанційними сервісами Фонду, які допомагають контролювати виконання роботодавцями фінансових зобов’язань щодо сплати страхових внесків за найманих працівників. Зокрема, розповів про можливості доступу до персональних даних з реєстру застрахованих осіб зареєстрованим користувачам Веб-порталу Пенсійного фонду, пояснив порядок здійснення реєстрації на цьому електронному ресурсі.

На завершення семінару безробітним громадянам роздали буклети на пенсійну тематику та відповіли на питання, які цікавили присутніх на заході.

Довідково: з початку року фахівці головного  управління Пенсійного фонду України у Львівській області провели 185 інформаційно-роз’яснювальних заходів  для тимчасово незайнятих громадян.

 

2 e1558419216313 271x300 - Представники головного управління Фонду роз’яснюють важливість легального працевлаштування громадянам, які шукають роботу

 

 

background Layer 1